Διεθνή

Το ζεύγος Ερντογάν – Καλίν

Το ζεύγος Ερντογάν – Καλίν

Πηγή Φωτογραφίας: Reuters/economico.gr

Ο αψύς και «νταής» Πρόεδρος και ορθολογιστής και μειλίχιος εκπρόσωπος του Πρόεδρου.

Εδώ και καιρό, εναλλάσσονται στις οθόνες μας και τις σελίδες των εφημερίδων το ζεύγος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του Ιμπραήμ Καλίν. Ο αψύς και «νταής» Πρόεδρος και ορθολογιστής και μειλίχιος εκπρόσωπος του Πρόεδρου.

Αυτήν την επικοινωνιακή τακτική ακολουθούν οι δύο γείτονες, με στόχο αρχικά την κατά φαντασίαν κατατρομοκράτησή μας αλλά και τον συνετισμό μας.

Ο αψύς Ερντογάν μιλά με όρους άμεσης στρατιωτικής βίας, η οποία περιλαμβάνει και περιγραφές στρατιωτικών μέσων που θα χρησιμοποιηθούν εναντίον της Ελλάδας. «Εκτοξεύσαμε τον Ταϊφούν, η εμβέλειά του είναι στα 561 χιλιόμετρα. Οι Έλληνες χτύπησαν συναγεμρό, οι εφημερίδες τους έγραψαν σε τίτλους πως θα χτυπήσουμε την Αθήνα. Να ξέρουν πως αν δεν μπλέξουν με εμάς στο Αιγαίο, τότε δεν θα μπλέξουμε κι εμείς μαζί τους. Όσο δεν ασχολούνται μαζί μας στο Αιγαίο, δεν θα ασχολούμαστε κι εμείς μαζί τους. (.΄..)Έχουμε τα μη επανδρωμένα SIHA, Akinci και Kızılelma. Όλοι μας ζηλεύουν γι’ αυτά τώρα. Που βρίσκεστε τώρα κύριε Κεμάλ; Που περιφέρονται τα ΄κουταβάκια’ σας;».

Τη «σκυτάλη» παρέλαβε για άλλη μια φορά η θεσμική φωνή και ορθολογική φιγούρα του άτυπου ζεύγους. Ο εκπρόσωπος του αψύ Προέδρου δήλωσε, μετά από λίγη ώρα: ««Όταν υπάρχουν παραβιάσεις δικαιωμάτων, παραβιάσεις των συνόρων ή παρενοχλήσεις κατά της Τουρκίας, η Τουρκία δεν θα διστάσει να απαντήσει». Ο δικαιωματικός λόγος επιβεβαιώνει τη λήψη μεταπτυχιακού διπλώματος από το Τζορτζ Ουάσινγκτον, σε αντιδιαστολή με τον  πρώην «νταή» των γηπέδων.

Το ζεύγος παρακολουθεί όμως και ο δυτικός κόσμος, ο οποίος γνωρίζει καλύτερα και από εξοπλισμούς και από διεθνές δίκαιο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments