Διεθνή

Λούλα: «Οι πραξικοπηματίες θα τιμωρηθούν»

Λούλα: «Οι πραξικοπηματίες θα τιμωρηθούν»
Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Λούλα ντα Σίλβα «ξανάπιασε δουλειά στο Μέγαρο Πλανάλτο» σήμερα Δευτέρα (9/1), όπως υποσχεθεί σε ανάρτησή του το βράδυ της Κυριακής

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Λούλα ντα Σίλβα «ξανάπιασε δουλειά στο Μέγαρο Πλανάλτο» σήμερα Δευτέρα (9/1), όπως υποσχεθεί σε ανάρτησή του το βράδυ της Κυριακής μετά την εισβολή υποστηρικτών του Ζαΐχ Μπολσονάρου σε κυβερνητικά κτήρια στην Μπραζίλια, μια εξέλιξη που «πάγωσε» τον πλανήτη και ξύπνησε μνήμες από την αντίστοιχη εισβολή στο Καπιτώλιο της Ουάσινγκτον το 2021.

«Οι πραξικοπηματίες που προωθούν την καταστροφή δημόσιας περιουσίας στην Μπραζίλια θα εντοπιστούν και θα τιμωρηθούν. Αύριο ξαναρχίζουμε δουλειά στο Μέγαρο Πλανάλτο. Δημοκρατία για πάντα», ήταν η ανάρτηση που έκανε αργά το βράδυ της Κυριακής ο Λούλα, ο οποίος επιθεώρησε τα λεηλατημένα κτίρια αμέσως μόλις επέστρεψε, κατεπειγόντως, στην ομοσπονδιακή πρωτεύουσα.

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι κυρώσεις και οι συλλήψεις, ενώ ο στρατός το πρωί της Δευτέρας διέλυσε και συνέλαβε τουλάχιστον 1.200 μπολσοναριστές στο κέντρο της Μπραζίλια, όπου ειχαν κατασκηνώσει επί σχεδόν δύο μήνες ζητώντας να επέμβει ο στρατός για να εμποδίσει τον Λούλα να αναλάβει την προεδρία. Ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου ανέφερε ότι διαλύεται και ένας άλλος καταυλισμός, αυτή τη φορά στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments