Διεθνή

Το ΝΑΤΟ δεν θα επιτρέψει στη Σερβία να μεταφέρει τις μονάδες ασφαλείας της στο Κοσσυφοπέδιο

Το ΝΑΤΟ δεν θα επιτρέψει στη Σερβία να μεταφέρει τις μονάδες ασφαλείας της στο Κοσσυφοπέδιο

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

"Όλοι γνωρίζαμε και περιμέναμε μια τέτοια απάντηση" από τη Δύναμη του ΝΑΤΟ για το Κοσσυφοπέδιο, ή αλλιώς KFOR, δήλωσε ο Βούτσιτς σε συνέντευξή του την Κυριακή στο Pink TV που εδρεύει στο Βελιγράδι.

Το ΝΑΤΟ δεν θα επιτρέψει στη Σερβία να μεταφέρει τις μονάδες ασφαλείας της στο Κοσσυφοπέδιο, απορρίπτοντας το αίτημα που υποβλήθηκε τον περασμένο μήνα εν μέσω των αυξανόμενων εντάσεων μεταξύ της τοπικής σερβικής μειονότητας και των αλβανικών αρχών του Κοσσυφοπεδίου, δήλωσε ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς, αναφέρει το Bloomberg.

“Όλοι γνωρίζαμε και περιμέναμε μια τέτοια απάντηση” από τη Δύναμη του ΝΑΤΟ για το Κοσσυφοπέδιο, ή αλλιώς KFOR, δήλωσε ο Βούτσιτς σε συνέντευξή του την Κυριακή στο Pink TV που εδρεύει στο Βελιγράδι. Η αποστολή του ΝΑΤΟ, η οποία έχει αναπτυχθεί στο Κοσσυφοπέδιο από το 1999, όταν οι βομβαρδισμοί της στρατιωτικής συμμαχίας έθεσαν τέρμα στον πόλεμο μεταξύ Σέρβων και Αλβανών, ενημέρωσε την κυβέρνηση του Βελιγραδίου ότι “δεν υπάρχει ανάγκη” να επιστρέψουν τα σερβικά στρατεύματα εκεί, δήλωσε ο Βούτσιτς.

Η Σερβία, της οποίας ο στρατός εκδιώχθηκε από το Κοσσυφοπέδιο από το ΝΑΤΟ πριν από δύο και πλέον δεκαετίες, ζήτησε τον περασμένο μήνα να μεταφέρει έως και 1.000 από το προσωπικό ασφαλείας της για να βοηθήσει στην προστασία των εθνοτικών της συγγενών εν μέσω επαναλαμβανόμενων επεισοδίων και αντιπαραθέσεων με την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Αλμπίν Κούρτι, του κορυφαίου Αλβανού πολιτικού του Κοσσυφοπεδίου.

Η διαμεσολάβηση αξιωματούχων των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης βοήθησε στην εκτόνωση των οδικών αποκλεισμών και των διαμαρτυριών από τους εθνικά Σέρβους τον Δεκέμβριο, αν και η κατάσταση παραμένει εύθραυστη, δήλωσε η ΕΕ την περασμένη εβδομάδα.Οι εντάσεις αυξήθηκαν και πάλι την Παρασκευή, καθώς ένας Σέρβος έφηβος και ένας 21χρονος νεαρός τραυματίστηκαν σε πυροβολισμούς από αυτοκίνητο στο νότιο Κοσσυφοπέδιο την παραμονή των Χριστουγέννων, που γιορτάζονται στις 6 Ιανουαρίου. Η αστυνομία του Κοσσυφοπεδίου συνέλαβε έναν Αλβανό ως ύποπτο για την επίθεση.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments