Διεθνή

Οι προβλέψεις του ΠΟΥ για την επίπτωση της κινεζικής έξαρσης στην Ευρώπη

Οι προβλέψεις του ΠΟΥ για την επίπτωση της κινεζικής έξαρσης στην Ευρώπη

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου/Skynews

Η έξαρση της πανδημίας της Covid – 19 είναι θεαματική στην Κίνα και οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, συμπεριλαμβανομένης της ελληνικής, λαμβάνουν πρόσθετα μέτρα και τροποποιούν όψεις των υγειονομικών πολιτικών τους.

Η έξαρση της πανδημίας της Covid – 19 είναι θεαματική στην Κίνα και οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, συμπεριλαμβανομένης της ελληνικής, λαμβάνουν πρόσθετα μέτρα και τροποποιούν όψεις των υγειονομικών πολιτικών τους. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (Π.Ο.Υ) εκτιμά ότι η επιδείνωση είναι αναντίρρητη, αλλά ο αντίκτυπος επί των Ευρωπαίων δεν είναι πολύ σημαντικός.

Ιδιαίτερα, το ξέσπασμα των κρουσμάτων της Covid – 19 στην Κίνα δεν θα πρέπει να έχει «σημαντικό» αντίκτυπο στην Ευρώπη, επειδή οι παραλλαγές που κυκλοφορούν στην κινεζική επικράτεια υπάρχουν ήδη στη Γηραιά Ήπειρο, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο ΠΟΥ.

«Η τρέχουσα άνοδος στην Κίνα δεν αναμένεται να έχει σημαντικό αντίκτυπο στην επιδημιολογική κατάσταση της Covid – 19 στην ευρωπαϊκή ήπειρο», δήλωσε ο περιφερειακός διευθυντής του ΠΟΥ, Χανς Κλούγκε, σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου, καλώντας τις ευρωπαϊκές χώρες να λαμβάνουν «αναλογικά και μη μεροληπτικά μέτρα» έναντι των ταξιδιωτών από την Κίνα.

Βέβαια, η απότομη εγκατάλειψη της πολιτικής της μηδενικής Covid δημιουργεί ζητήματα εγρήγορσης σε όλες τις χώρες.

Ουσιαστικά, οι κινεζικές αρχές έχουν ομολογήσει τα αδιέξοδα της αλλοπρόσαλλης πολιτικής τους.

Πιο ειδικά, οι κινεζικές αρχές έχουν αναγνωρίσει ότι η έκταση του επιδημικού κύματος είναι πλέον αδύνατο να μετρηθεί με αξιοπιστία στην πράξη και έχουν μειώσει τον αριθμό των κριτηρίων για την απόδοση θανάτου στην Covid.

Έτσι, το Κινεζικό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων καταγράφει θύματα και νέα κρούσματα σε εθνική κλίμακα, αλλά με στοιχεία  πιθανότατα αλλοιωμένα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments