ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ
Θανάσης Κοντογεώργης
Γενικός Γραμματέας Συντονισμού της Κυβέρνησης

Θανάσης Κοντογεώργης στο pagenews.gr: Η κυβέρνηση παρά τις κρίσεις υλοποίησε το μεταρρυθμιστικό της πρόγραμμα

Ο Θανάσης Κοντογεώργης Γενικός Γραμματέας Συντονισμού της Κυβέρνησης μίλησε στο pagenews.gr όπου αναφέρθηκε στις κυβερνητικες πολιτικές ενίσχυσης του εισοδήματος, το δρόμο μέχρι τις εκλογές, το σχέδιο δράσης της κυβέρνησης αλλά και στα Γλυπτά του Παρθενώνα. 

Ο Θανάσης Κοντογεώργης Γενικός Γραμματέας Συντονισμού της Κυβέρνησης μίλησε στο pagenews.gr και την εκπομπή “Opinion Leader” με τη Σοφία Χύτου όπου αναφέρθηκε στις κυβερνητικες πολιτικές ενίσχυσης του εισοδήματος, το δρόμο μέχρι τις εκλογές, το σχέδιο δράσης της κυβέρνησης αλλά και στα Γλυπτά του Παρθενώνα. 

Θανάσης Κοντογεώργης στο pagenews.gr: Για τις κυβερνητικες πολιτικές ενίσχυσης του εισοδήματος 

Ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού της Κυβέρνησης απάντησε: “Η πολιτική και στρατηγική της κυβέρνησης ήταν από την αρχή σαφής και νομίζω ότι έχει αποδώσει. Δύο οι άξονες, ο πρώτος είναι ότι θα έπρεπε με κάθε τρόπο να στηρίξουμε τα εισοδήματα και κυρίως τα πιο ευάλωτα, ειδικά απέναντι σε αυτή την εισαγόμενη κρίση,πρώτα ήταν μία εξωγενής κρίση,η πανδημία και μετά βέβαια η ενεργειακή και ο πόλεμος στην Ουκρανία, όπου όπως ξέρετε η Ρωσία και η Ουκρανία έχουν μεγάλη συμμετοχή στην παγκόσμια αγορά τροφίμων αυτό προφανώς προκαλεί πληθωρισμό αλλά θα πρέπει να δούμε πώς μπορούμε να ενισχύσουμε τα εισοδήματα. Πήραμε και κάποια μόνιμα μέτρα τα οποία εφαρμόζονται τώρα από 1/1 όπως στις συντάξεις, στην κατάργηση κάποιων φόρων, στην κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και πήραμε και κάποια έκτακτα μέτρα τα οποία είχαν να κάνουν είτε με ενισχύσεις που δόθηκαν στους πιο ευάλωτους, δηλαδή στους μακροχρόνια ανέργους σε περίπου 800 χιλιάδες συμπολίτες μας, είτε βέβαια με μέτρα και εργαλεία όπως έχουν να κάνουν και με το καλάθι του νοικοκυριού αλλά βέβαια και με την κάρτα αγοράς η οποία θα εφαρμοστεί από το Φεβρουάριο και μετά. Ο δεύτερος άξονας είναι εξίσου σημαντικός είναι αυτός της δημοσιονομικής σταθερότητας γιατί προσπαθήσαμε σε αυτό το ευμετάβλητο περιβάλλον και να κρατήσουμε ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης και να υπάρχει σημαντική μείωση του χρέους όπως και υπάρχει και βέβαια να πετύχουμε τους στόχους του πρωτογενούς ελλείμματος και από του χρόνου πλεόνασμα προκειμένου να μην φορτώνουμε τις επόμενες γενιές με νέους δανεισμούς, νέους φόρους και να υποθηκεύουμε το μέλλον των παιδιών μας” σημείωσε μεταξύ άλλων.

Θανάσης Κοντογεώργης στο pagenews.gr: Σχετικά με την επενδυτική βαθμίδα

“Είναι μία χρονιά και είναι η αφετηρία θα έλεγα μιας προσπάθειας που αφενός αφορά την ίδια την οικονομία αφού κλείσαμε το μνημονιακό κύκλο είναι ο στόχος της επενδυτικής βαθμίδας που ουσιαστικά τι θα κάνει θα διευκολύνει το δανεισμό τις επενδύσεις στη χώρα αλλά και νέες δουλειές αλλά ταυτόχρονα είναι θα έλεγα η ευκαιρία της αναβίβασης έτσι και στο πλαίσιο αυτού που συζητάμε της προσπάθειας που κάνουμε να συγκλίνουμε με τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο γιατί υπήρχε μία περίοδος μακρά απόκλισης λόγω της δεκαετούς οικονομικής κρίσης, να συγκλίνουμε στους μισθούς, να συγκλίνουμε σε όλα αυτά που μας φέρνουν στον Ευρωπαϊκό πυρήνα προκειμένου και οι συμπολίτες μας να απολαμβάνουν καλύτερους μισθούς και ταυτόχρονα να μπορούν να εξυπηρετούν καλύτερα τις ανάγκες τους..” ανέφερε.

Θανάσης Κοντογεώργης στο pagenews.gr: Για τα Γλυπτά του Παρθενώνα 

“Στη μεταπολιτευτική ιστορία του τόπου αποτελούσε διαχρονική επιδίωξη των κυβερνήσεων η επιστροφή των Μαρμάρων, Βέβαια κάθε κυβέρνηση με το δικό της τρόπο που μπορεί να ενεργούσε πιο μεθοδικά, πιο συστηματικά και να υπήρχε μία πρόοδος. Είμαστε σε ένα σημείο που αυτό το αρκετά εθνικά ευαίσθητο θα έλεγα ζήτημα αλλά και αρκετά περίπλοκο, με πολλές προεκτάσεις βρίσκεται σε ένα σημείο που με μία συστηματική προσπάθεια που έχει γίνει από την ελληνική κυβέρνηση προσπαθούμε για το καλύτερο αποτέλεσμα το οποίο θα ανταποκρίνεται και στις προσδοκίες αλλά θα έλεγα και στην πολιτιστική τάξη των πραγμάτων. Όπως αντιλαμβάνεστε προφανώς υπάρχει μία διαβούλευση και με το Βρετανικό μουσείο γίνονται κάποιες συζητήσεις, νομίζω και ελπίζω ότι θα έχουμε περισσότερα να πούμε στη συνέχεια” υογράμμισε ο κ. Κοντογεώργης.

Θανάσης Κοντογεώργης στο pagenews.gr: Για τις εκλογές

“Εμείς  λέμε νομίζω κάτι εξαιρετικά απλό,το οποίο είναι ότι σε αυτά τα τριάμισι χρόνια ένα μεγάλο μέρος του κοινωνικού προγράμματος παρά τις δυσκολίες υλοποιήθηκε, ανταποκριθήκαμε στις έκτακτες συνθήκες δεν ήταν κρίσεις ενδογενείς που προκάλεσε μία κυβέρνηση, ήταν κρίσεις εξωγενείς αλλά ανταποκριθήκαμε δεν οπισθοχώρησε το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα και πετύχαμε κάποιους στόχους. Στόχους που έχουν να κάνουν και με την κοινωνική ευημερία αλλά και με την ατομική αυτοβελτίωση του κάθε συμπολίτη μας..” ανέφερε.