Διεθνή

Τσαβούσογλου: Η κυβέρνηση της Τρίπολης εξακολουθεί να στηρίζει την συμφωνία

Τσαβούσογλου: Η κυβέρνηση της Τρίπολης εξακολουθεί να στηρίζει την συμφωνία

Πηγή Φωτογραφίας: politico

Προσπάθεια υποτίμησης της αξίας της δικαστικής απόφασης που εξέδωσε χθες δικαστήριο της Τρίπολης καταβάλλει τώρα η Τουρκία, όπως αποτυπώνεται στις δηλώσεις που έκανε απόψε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Μεβλέτ Τσαβούσογλου.

Προσπάθεια υποτίμησης της αξίας της δικαστικής απόφασης που εξέδωσε χθες δικαστήριο της Τρίπολης καταβάλλει τώρα η Τουρκία, όπως αποτυπώνεται στις δηλώσεις που έκανε απόψε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου υποστήριξε πως η δικαστική απόφαση για την αναστολή της συμφωνίας ανάμεσα στην Άγκυρα και την Τρίπολη αναφορικά με την εξόρυξη υδρογονανθράκων δεν αποτελεί την οριστική ετυμηγορία.

Πιο συγκεκριμένα, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκία τόνισε ότι «αυτή η δικαστική απόφαση δεν είναι η τελική ετυμηγορία. Η κυβέρνηση συνεχίζει να στηρίζει την συμφωνία και μάς είπαν ότι προχωρούν με τις απαραίτητες ενέργειες και ότι δεν θα πρέπει να πάρουμε αυτήν την απόφαση σοβαρά».

Προηγουμένως, σύμφωνα με το Reuters, ο Τούρκος ΥΠΕΞ μίλησε στην τηλεόραση και υποστήριξε πως η κυβέρνηση της Εθνικής Ενότητας που υπάρχει στην Λιβύη ανέφερε στην τουρκική πλευρά ότι η εν λόγω απόφαση δεν θα πρέπει να θεωρείται έγκυρη και δεν πρέπει συνεπώς να λαμβάνεται υπ’ όψη.

Ωστόσο,  το ζήτημα για την Λιβύη και πλέον για την τουρκική κυβέρνηση είναι ότι η δικαστική απόφαση αναφερόταν αρχικά ως απόφαση του ανωτάτου διοικητικού δικαστηρίου της Τρίπολης και στην περίπτωση αυτή, τίθεται το ερώτημα ποια δικαιοδοτική βαθμίδα είναι ανώτερη στη δικαστηριακή ιεραρχία στην Τρίπολη.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments