Διεθνή

Όρεγκον: Δικηγόρος συνελήφθη επειδή εξαπάτησε πελάτες αποσπώντας 3,8 εκατ. δολάρια – Τα ξόδεψε σε σαφάρι

Όρεγκον: Δικηγόρος συνελήφθη επειδή εξαπάτησε πελάτες αποσπώντας 3,8 εκατ. δολάρια – Τα ξόδεψε σε σαφάρι

Πηγή Φωτογραφίας: Fox News

Ο επικεφαλής της Μονάδας Οικονομικών Εγκλημάτων της Εισαγγελίας των ΗΠΑ, έκανε λόγο για «εγκλήματα αθώων και ευάλωτων θυμάτων που την εμπιστεύτηκαν».

Είχε έναν πολυτελή τρόπο ζωής, με ταξίδια, ακριβά αυτοκίνητα, διαμονή σε χλιδάτα θέρετρα, εξαπατώντας τους ανθρώπους που ζήτησαν τη βοήθειά της, και τώρα το πληρώνει.

Ο λόγος, για τη Lori Deveny, πρώην δικηγόρο από το Πόρτλαντ του Όρεγκον, στις ΗΠΑ, που καταδικάστηκε αυτή την εβδομάδα σε περισσότερα από 8 χρόνια φυλάκισης για ασφαλιστική απάτη, μέσω της οποίας έκλεψε πάνω από 3,8 εκατ. δολάρια από τουλάχιστον 135 πελάτες της, μεταξύ 2011 και 2019. Η Deveny, στη συνέχεια χρησιμοποίησε τα χρήματα για να «χρηματοδοτήσει έναν πολυτελή τρόπο ζωής», όπως αναφέρει η New York Post.

Ο επικεφαλής της Μονάδας Οικονομικών Εγκλημάτων της Εισαγγελίας των ΗΠΑ, έκανε λόγο για «εγκλήματα αθώων και ευάλωτων θυμάτων που την εμπιστεύτηκαν».

«Ως πρώην δικηγόρος, είχε ιδιαίτερη ευθύνη απέναντι στους πελάτες της και στο κοινό, αλλά επανειλημμένα καταχράστηκε αυτή την εμπιστοσύνη και έθεσε σε προτεραιότητα τις δικές της ανάγκες. Αυτή είναι μια δίκαιη ποινή για σοβαρά εγκλήματα», είπε.Η 57χρονη Deveny, έκλεβε τις ταυτότητες των πελατών της και μετά πλαστογραφούσε τις ασφαλιστικές επιταγές και κατέθετε τα χρήματα στον προσωπικό της τραπεζικό λογαριασμό, όπως προκύπτει από δικαστικά έγγραφα. Στη συνέχεια εξαπατούσε τους πελάτες της λέγοντάς τους ότι η αποζημίωση για τις διάφορες βλάβες τους θα εμφανιζόταν τελικά στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

«Το πιο σκληρό πράγμα από όλα είναι να παρέχει εν γνώσει της ψεύτικες ελπίδες», δήλωσε ο Bret Kressin, του IRS Criminal Investigation, Seattle Field Office. «Έχοντας ήδη υποστεί απώλειες, οι πελάτες της άξιζαν έναν δικηγόρο που να εκπροσωπεί τα συμφέροντά τους. Αυτό που πήραν αντ’ αυτού ήταν κάποιος που τους προκάλεσε μεγαλύτερες απώλειες».

Ταξίδια, θέρετρο γυμνιστών, σαφάρι, πούρα και ακριβά αυτοκίνητα

Η Deveny ξόδεψε 150.000 δολάρια σε αεροπορικά εισιτήρια εξωτερικού και εσωτερικού, 173.000 δολάρια σε ταξίδια για σαφάρι και κυνήγι μεγάλων θηραμάτων στην Αφρική και 60.000 δολάρια σε ταξίδια σε πολυτελές θέρετρο γυμνιστών στο Παλμ Σπρινγκς της Καλιφόρνια.

Επιπλέον ξόδεψε 35.000 δολάρια για έξοδα ταρίχευσης, 195.000 δολάρια για το στεγαστικό της δάνειο, το τεράστιο ποσό των 220.000 δολαρίων σε πούρα και συνολικά 91.000 δολάρια για μια Κάντιλακ και άλλα οχήματα αναψυχής. Ξόδεψε επίσης 58.000 δολάρια σε έξοδα φιλοξενίας κατοικίδιων ζώων και κτηνιατρικές κλινικές, σύμφωνα με το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ομολόγησε την ενοχή της τον Ιούνιο του 2022 και τώρα διατάχθηκε να καταβάλει πάνω από 4,5 εκατ. δολάρια ως αποζημίωση στα θύματά της.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments