Πολιτική

Κυβέρνηση: Νομοθετική ρύθμιση για εγκληματικές οργανώσεις

Κυβέρνηση: Νομοθετική ρύθμιση για εγκληματικές οργανώσεις

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Η τοποθέτηση αυτή θεωρείται ότι «φωτογραφίζει», στην τρέχουσα πολιτική συγκυρία, το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη «Έλληνες για την Πατρίδα».

Την επεξεργασία και την υποβολή στη Βουλή νομοθετικής ρύθμισης που θα θέτουν εκτός νόμου εγκληματικές οργανώσεις φέρεται να προετοιμάζουν η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος είχε ουσιαστικά προαναγγείλει την νομοθετική αυτή παρέμβαση σε κυριακάτικη, εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του. Με βάση ορισμένα δημοσιεύματα που έχουν έρθει στην επιφάνεια, ο Κ. Μητσοτάκης είναι αποφασισμένος να κινηθεί προς ην κατεύθυνση αυτή ταχύτατα, ακόμη και μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Ήδη, ο υπουργός επικρατείας και συνταγματολόγος Γιώργος Γεραπετρίτης φέρεται να εργάζεται για την επεξεργασία του κατάλληλου νομικού πλαισίου, ούτως ώστε οργανώσεις με εγκληματικά γνωρίσματα να απαγορεύεται να συμμετάσχουν στις εθνικές βουλευτικές εκλογές.

Η απόφαση αυτή, η οποία φέρει την προσωπική σφραγίδα του Κυριάκου Μητσοτάκη, είναι συνέχεια πρόσφατης συνέντευξης του πρωθυπουργού και, συγκεκριμένα, στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», όπου ο πρόεδρος της κυβέρνησης τόνισε ότι το πολιτικό σύστημα «οφείλει να εξαντλεί τα περιθώρια τα οποία δίνει το Σύνταγμα ώστε να μην εκπροσωπούνται εγκληματικές οργανώσεις στο Ελληνικό Κοινοβούλιο». Ο Κ. Μητσοτάκης είχε σπεύσει να συμπληρώσει: «Νομίζω η πρόταση αυτή τα λέει όλα. Και να μηνπω τίποτα περισσότερο αυτή τη στιγμή. Τα υπόλοιπα θα τα πληροφορηθείτε σύντομα».

Η τοποθέτηση αυτή θεωρείται ότι «φωτογραφίζει», στην τρέχουσα πολιτική συγκυρία, το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη «Έλληνες για την Πατρίδα». Ο Ηλίας Κασιδιάρης διετέλεσε βουλευτής από το 2012 έως το 2019 με το κόμμα της Χρυσής Αυγής, το οποίο θεωρείται ότι εμφορείται από νεοναζιστικά ιδεώδη. Η πολιτική ευθύνη για την νομοθετική ρύθμιση εμπλέκει όμως και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο Σύριζα καλείται να αποφασίσει αν θα συνταχθεί με αυτήν την νομοθετική πρωτοβουλία και αν θα στρατευθεί στον αγώνα για την υπεράσπιση της φιλελεύθερης κοινοβουλευτικής δημοκρατίας. Ο πρωθυπουργός έστειλε έμμεσα το σχετικό μήνυμα, λέγοντας ότι «Μπορεί να πρυτανεύσει η λογική. Τουλάχιστον σε αυτό».

Το πολιτικό κάλεσμα του πρωθυπουργού είναι διαυγές ως προς τη στόχευσή του, η οποία δεν είναι άλλη από την προάσπιση της πλουραλιστικής δημοκρατίας και των θεσμών της. Εναπόκειται πλέον στην ηγεσία του Σύριζα να ανταποκριθεί στο δημοκρατικό αυτό κάλεσμα του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments