Διεθνή

Qatar Gate: Νέες αποκαλύψεις για τη δράση της λογίστριας του Παντσέρι

Qatar Gate: Νέες αποκαλύψεις για τη δράση της λογίστριας του Παντσέρι

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως της δημοσιότητας για το σκάνδαλο διαφθοράς Qatar Gate

Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως της δημοσιότητας για το σκάνδαλο διαφθοράς Qatar Gate. Η 55χρονη λογίστρια  του πρώην ευρωβουλευτή Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, η οποία συνελήφθη χθες, Τετάρτη, στο Μιλάνο, οδηγήθηκε σε κατ’οίκον περιορισμό ως προληπτικό μέτρο. Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, τα αδικήματα της Μόνικα Ροσάνα Μπελίνι ξεκίνησαν ήδη από το 2018, δηλαδή ένα χρόνο νωρίτερα από ό,τι ανέφερε ο Φραντσέσκο Τζόρτζι στις δηλώσεις στις 18/01. Μάλιστα, όπως σημειώνεται η Μπελίνι συνέχισε τις παράνομες δράσεις της «μέχρι τις 26 Δεκεμβρίου 2022», δηλαδή «17 ημέρες μετά τις πρώτες συλλήψεις που έγιναν από τη Βελγική Αστυνομία».

Η ακρόαση για να αποφασιστεί η έκδοσή της στο Βέλγιο, έχει προγραμματιστεί για το τέλος του μήνα.

Οι ιταλικές Αρχές προχώρησαν στη σύλληψή της μετά από ευρωπαϊκό ένταλμα που εκδόθηκε από τους Βέλγους εισαγγελείς. Σε βάρος της απαγγέλθηκαν κατηγορίες για συνωμοσία, διαφθορά και ξέπλυμα χρημάτων.

Η Μόνικα Ροσάνα Μπελίνι θα ήταν η αρχιτέκτονας του εταιρικού δικτύου που χρησιμοποιήθηκε για τη μετακίνηση και το ξέπλυμα των χρημάτων από την υποτιθέμενη διαφθορά. Αυτό υποστηρίζουν οι Βέλγοι δικαστές στα έγγραφα σε βάρος της 55χρονης. Πράξεις που εξηγούν και τις δηλώσεις του Τζόρτζι, πρώην συνεργάτη του Αντόνιο Παντσέρι, ο οποίος φέρεται να μίλησε για τον ρόλο της εν λόγω γυναίκας.

Τα γραφεία της είχαν ερευνηθεί πρόσφατα στο πλαίσιο της υπόθεσης, στην οποία φέρονται επίσης να εμπλέκονται το Μαρόκο, καθώς και το Κατάρ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments