ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ
Νίκος Παπαθανάσης
Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Νίκος Παπαθανάσης στο pagenews.gr: Έρχεται το Market Pass – Στόχος των μέτρων η στηριξη των πολιτών

Ο Αν. Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκος Παπαθανάσης μίλησε στο pagenews.gr όπου αναφέρθηκε στο "καλάθι του νοικοκυριού", την κάρτα αγορών που θα εφαρμοσθεί από 1 Φεβρουαρίου, τις επενδύσεις στη χώρα αλλά και για την υποψηφιότητά του στις επερχόμενες εκλογές.

Ο Αν. Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκος Παπαθανάσης μίλησε στο pagenews.gr και την εκπομπή “Opinion Leader” με τη Σοφία Χύτου όπου ανφέρθηκε στο “καλάθι του νοικοκυριού”, την κάρτα αγορών που θα εφαρμοσθεί από 1 Φεβρουαρίου, τις επενδύσεις στη χώρα αλλά και για την υποψηφιότητά του στις επερχόμενες εκλογές.

Νίκος Παπαθανάσης στο pagenews.gr: Για την υποψηφιότητα του Αν. Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων στο Βόρειο τομέα Αθηνών

Ο κ. Παπαθανάσης δήλωσε σχετικά: “Θα είμαι υποψήφιος στο Βόρειο τομέα της Αθήνας, μία περιοχή με 14 δήμους, μου δίνεται η ευκαιρία καθότι δεν είμαι βουλευτής είμαι εξωκοινοβουλευτικός υπουργός, να καταθέσω στους συμπολίτες μου κυρίως τη δουλειά που έχουμε κάνει όχι μόνο για την αγορά αλλά ταυτόχρονα και για τις επενδύσεις. Οι επενδύσεις στην Ελλάδα είναι σε διπλάσιο ποσοστό από ότι στην Ευρώπη είναι αυτές που κράτησαν την οικονομία ψηλά, που μείωσαν τις θέσεις ανεργίας και κυρίως που δίνουν αυτό το περιθώριο δημοσιονομικά για να μπορέσουμε να τρέξουμε και να στηρίξουμε τα προγράμματά μας. Η Νέα Δημοκρατία θα καταθέσει το πρόγραμμα,  ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει πει ότι ενώ στην πρώτη τετραετία μειώσαμε τους φόρους, στηρίξαμε την οικονομία, ενισχύσαμε και τα εισοδήματα, θέλουμε τώρα αυτό να το διευρύνουμε ,να το επεκτείνουμε, να στηρίξουμε ακόμη περισσότερο τους περισσότερο τους μισθούς, να έχουμε μία αξιοπρεπή υγεία, κάνοντας την αυτοκριτική μας, θέλουμε να βελτιώσουμε τις συνθήκες της παρεχόμενης υπηρεσίας της υγείας στους πολίτες μας και να δώσουμε και φθηνότερα σπίτια για να μπορέσουν οι νέες και οι νέοι να αποκτήσουν. 

Νίκος Παπαθανάσης στο pagenews.gr: Για το καλάθι του νοικοκυριού 

Ο Αν. Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκος Παπαθανάσης ερωτηθείς για το καλάθι του νοικοκυριού δήλωσε: “Κοιτάξτε τα στατιστικά μιλούν από μόνα τους, το καλάθι του νοικοκυριού ήταν μία ιδέα του υπουργείου μας εδώ, το οποίο το έχουμε δημιουργήσει 12 εβδομάδες πριν, έχει κρατήσει τις τιμές, από το αρχικό καλάθι, αν λάβουμε υπόψη τι συνέβη μεταξύ της πρώτης εβδομάδας και της δωδέκατης τώρα βλέπουμε μία μείωση στην αξία του καλαθιού κατά 20% περίπου. Το πιο σημαντικό είναι ότι βλέπουμε μια σταθεροποίηση των τιμών όπως πολύ σωστά είπατε στο εισαγωγικό σας σχόλιο κατά 95% ,μία αύξηση σε 5%, αλλά κυρίως επειδή εναλλάσσονται τα ιδιωτικής ετικέτας με τα επώνυμης ετικέτας μπορεί να έχουμε μία μικρή αύξηση και παρατηρούμε ότι τα νοικοκυριά και οι συμπολίτες μας επιλέγουν να αγοράσουν από το καλάθι. Βεβαίως είναι μία βοήθεια, σήμερα στην επίσκεψη που είχα στα σούπερ μάρκετ λόγω της έναρξης της 12ης εβδομάδας βρήκαμε γάλα με 1.09 ευρώ, βρήκαμε μακαρόνια με 60 λεπτά, είχαν ξεκινήσει από 62 λεπτά. Πολλοί συμπολίτες μας αγοράζουν και κυρίως βρίσκουν ότι μπορούν να πάρουν και επώνυμα προϊόντα. Τώρα σκεφτόμαστε στα 51 προϊόντα αυτά, σε προϊόντα που μπορούμε να το κάνουμε, όχι ας πούμε στις παιδικές τροφές , να έχουμε ένα ιδιωτικής ετικέτας και ένα επώνυμο, χωρίς να αλλάξουμε καθόλου τη λειτουργία του καλαθιού, δηλαδή 51 προϊόντα απλά να έχουμε την επιλογή μεταξύ επώνυμου και ιδιωτικής ετικέτας .Το είδαν οι Γάλλοι προφανώς τους άρεσε, δεν υπάρχει αλλού στην Ευρώπη, υπάρχουν κι άλλα θέματα που δεν υπάρχουν αλλού στην Ευρώπη όπως ο e-καταναλωτής μας ζήτησαν πως έχει λειτουργήσει στείλαμε πληροφορίες και πιστεύουμε ότι θα αποτελέσει ένα στοιχείο καλών πρακτικών και για την Ευρώπη, αλλά δεν είναι μόνο το καλάθι ερχόμαστε να στηρίξουμε και με την κάρτα αγορών.

Νίκος Παπαθανάσης στο pagenews.gr: Για την κάρτα αγορών 

O Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επένδυσεων υπογράμμισε: “Με βάση τη φορολογική δήλωση της καθεμιάς και του καθενός του ’21, ανάλογα με το εισόδημα θα κατατεθεί είτε σε τραπεζικό λογαριασμό είτε σε μια άϋλη κάρτα ένα ποσό, σε τραπεζικό λογαριασμό θα είναι το 80% . Επομένως θα μπουν τα λεφτά στην άυλη κάρτα, την αύλη κάρτα αυτή μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε για να αγοράσουμε προϊόντα από σούπερ μάρκετ  αν τώρα τα χρήματα μπουν στον τραπεζικό μας λογαριασμό ποφανώς δεν ελέγχεται τι θα αγοράσουμε αλλά ο καθένας αγοράζει τρόφιμα. Επομένως θα πάνε στην αγορά τροφίμων με την άϋλη κάρτα μπορούμε να πάμε στο σούπερ μάρκετ οπωροπωλεία, κρεοπωλεία ακόμα και στις λαϊκές αγορές που έχουν pos. Bλέπουμε λοιπόν ότι και αυτό το μέτρο με το 10% δίνουμε σε μία σε μία τετραμελή οικογένεια έχει μεγάλη σημασία 52 ευρώ το μήνα και αν το συνδυάσουμε και με το καλάθι του νοικοκυριού που και εκεί μπορεί μία τετραμελής οικογένεια nα εξοικονομήσει περίπου 80 ευρώ βλέπουμε ότι είναι μία στήριξη. Δεν λύνει το θέμα της ακρίβειας κανείς δεν έχει πει ότι λύνουμε το θέμα της ακρίβειας αλλά είμαστε στο πλευρό των συμπολιτών μας με πολλά μέτρα να στηρίξουμε την καθεμία και τον καθένα για το θέμα αυτό της ακρίβειας”. 

Νίκος Παπαθανάσης στο pagenews.gr: Για τις επενδύσεις στη χώρα 

Σχετικά με τις επενδύσεις: “Αυτή τη στιγμή που μιλάμε δεν υπάρχει καμία αναστολή ή μία ανακοπή αν θέλετε του επενδυτικού κλίματος που υπάρχει ή του ενδιαφέροντος των επενδυτικών οίκων να έρθουν να επενδύσουν στην Ελλάδα. Προφανώς εμείς πιστεύουμε καταθέτοντας στον ελληνικό λαό και στους συμπολίτες μας το πρόγραμμά μας το πυκνό πρόγραμμα που υλοποιήσαμε αυτό που θέλουμε να φέρουμε την επόμενη τετραετία θα δημιουργήσουμε την αυτοδύναμη κυβέρνηση για να συνεχίσουμε σε μία νέα τετραετία έτσι ώστε να αυξήσουμε και τις επενδύσεις, να βελτιώσουμε όπως είπαμε και τα εισοδήματα των Ελλήνων. Από κει και πέρα αυτό θα συμβεί αν υπάρχει μία αυτοδυναμία αν δεν υπάρξει αυτό κανείς δεν μπορεί να πει τι θα προκύψει την επόμενη μέρα. Έτσι λοιπόν προφανώς ο ΣΥΡΙΖΑ με τον εκλογικό νόμο δυναμιτίζει αν θέλετε το επενδυτικό περιβάλλον όμως επειδή έχουν οι ξένοι εμπιστοσύνη στον Κυριάκο Μητσοτάκη στην κυβέρνηση συνεχίζουν διότι αντιλαμβάνονται λόγω του σημαντικού έργου που έχει γίνει ότι οι Έλληνες συμπολίτες μας θα δώσουν μία αυτοδυναμία σε αυτή την κυβέρνηση, θα θελήσουν δηλαδή ο Κυριάκος Μητσοτάκης να συνεχίσει η αυτοδύναμη κυβέρνηση το έργο”.