Διεθνή

Νέο χτύπημα Politico σε Μέτσολα: Δημοσίευμα για υπερπολυτελές ταξίδι της

Νέο χτύπημα Politico σε Μέτσολα: Δημοσίευμα για υπερπολυτελές ταξίδι της

Πηγή Φωτογραφίας: ΓτΠ

Η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ταξίδεψε στη Βουργουνδία, τη διάσημη αμπελουργική περιοχή της Γαλλίας, για να αναλάβει τιμητική θέση ως «Κυρία του κρασιού».

Η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ταξίδεψε στη Βουργουνδία, τη διάσημη αμπελουργική περιοχή της Γαλλίας, για να αναλάβει τιμητική θέση ως «Κυρία του κρασιού». Συνεχίζεται η άτυπη κόντρα μεταξύ του Politico και της προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα.

Το Politico προβάλλει τώρα τον ισχυρισμό ότι η πρόεδρος έχασε την προθεσμία να δηλώσει πολυτελές δωρεάν ταξίδι που πραγματοποίησε τον περασμένο Οκτώβριο. Όπως σημειώνει το Politico, η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ταξίδεψε στη Βουργουνδία, τη διάσημη αμπελουργική περιοχή της Γαλλίας, για να αναλάβει τιμητική θέση ως «Κυρία του κρασιού» μιας οινοποτικής αδελφότητας που ονομάζεται Confrérie des Chevaliers du Tastevin, σε ένα δείπνο πέντε πιάτων σε μεσαιωνικό κάστρο.

Η αδελφότητα πλήρωσε τη διαμονή της Μέτσολα στο πεντάστερο Hôtel Le Cep, σε ένα δωμάτιο που κόστιζε 349 ευρώ τη βραδιά, συν τους φόρους. Αυτό δεν αντιβαίνει σε κανέναν από τους εσωτερικούς κανονισμούς του Κοινοβουλίου, αλλά οι ευρωβουλευτές πρέπει μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα να δηλώσουν δημόσια κάθε ταξίδι, διαμονή ή υποτροφία που πληρώθηκε από τρίτους, όπως κυβερνήσεις ή ΜΚΟ. Η Μέτσολα έκανε το ταξίδι της στις 22 Οκτωβρίου και το δήλωσε στις 11 Ιανουαρίου, μετά το πέρας της προθεσμίας των ευρωβουλευτών.

Όταν ρωτήθηκε από το Politico σε συνέντευξή της αν έχει παραβιάσει τους κανόνες που πρέπει να τηρούν όλοι οι ευρωβουλευτές, η ίδια απάντησε ότι αυτό δεν ισχύει για τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, «αλλά αν θέλετε να σας πω αν από εδώ και στο εξής κάθε φορά που πηγαίνω οπουδήποτε για οτιδήποτε, θα το κάνω [δηλώνω το ταξίδι] μόλις περάσουν οι σκέψεις του πρωτοκόλλου ασφαλείας, θα το κάνω».

Η Μέτσολα και ο εκπρόσωπος του Κοινοβουλίου υποστηρίζουν ότι η ίδια δεν καλύπτεται από τους ίδιους κανόνες με τα υπόλοιπα μέλη της αίθουσας των 705 εδρών, όταν πρόκειται για τη δημόσια δήλωση των ταξιδιών.

Ο εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Jaume Duch ανέφερε: «Ενώ αυτά τα πράγματα δεν έχουν ποτέ στο παρελθόν δηλωθεί από τους προέδρους του Κοινοβουλίου, η πρόεδρος επέλεξε να το κάνει».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments