Διεθνή

Βραζιλία: Ο Λούλα αποπέμπει τον αρχηγό του στρατού

Βραζιλία: Ο Λούλα αποπέμπει τον αρχηγό του στρατού

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ο πρόεδρος της ΒραζιλίαςΛουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα απέπεμψε τον αρχηγό του στρατού, Χούλιο Σέζαρ ντε Αρούντα, δύο εβδομάδες μετά τις επιθέσεις σε κέντρα εξουσίας στη Μπραζίλια

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα απέπεμψε τον αρχηγό του στρατού, Χούλιο Σέζαρ ντε Αρούντα, δύο εβδομάδες μετά τις επιθέσεις σε κέντρα εξουσίας στη Μπραζίλια, μετέδωσαν σήμερα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Ο Χούλιο Σέζαρ ντε Αρούντα είχε αναλάβει το αξίωμα αυτό προσωρινά από τις 30 Δεκεμβρίου, δύο ημέρες πριν από τη λήξη της θητείας του ακροδεξιού προέδρου Ζαΐχ Μπολσονάρου και στις αρχές Ιανουαρίου η νέα κυβέρνηση του Λούλα επικύρωσε τη θητεία του στη θέση αυτή.

Βραζιλία: Αστυνομικές έφοδοι για τη σύλληψη μπολσοναριστών που σχετίζονται με τα επεισόδια
Εφόδους για τη σύλληψη ατόμων που φέρονται ότι ενεπλάκησαν στις ταραχές που προκάλεσαν οπαδοί του Μπολσονάρου, εισβάλλοντας σε κυβερνητικά κτήρια στις 8 Ιανουαρίου 2023 πραγματοποίησε η ομοσπονδιακή αστυνομία της Βραζιλίας.

Οι αρχές της Βραζιλίας ανακοίνωσαν ότι η επιχείρηση είχε σκοπό «τον εντοπισμό ατόμων που συμμετείχαν, χρηματοδότησαν ή ενθάρρυναν» τις ταραχές. Είχε προηγηθεί η έκδοση οκτώ ενταλμάτων σύλληψης, 16 ενταλμάτων έρευνας και κατάσχεσης σε πέντε πολιτείες και στην πρωτεύουσα Μπραζίλια.

Στις 8 Ιανουαρίου, χιλιάδες υποστηρικτές του Ζαΐρ Μπολσονάρου εισέβαλαν και προκάλεσαν βανδαλισμούς στο κτίριο του Κογκρέσου, το προεδρικό μέγαρο και το Ανώτατο Δικαστήριο στη χειρότερη επίθεση εναντίον κρατικών θεσμών μετά την αποκατάσταση της δημοκρατίας στη Βραζιλία τη δεκαετία του 1980.

Τα εντάλματα εκδόθηκαν από το Ανώτατο Δικαστήριο, ανέφερε η αστυνομία, σημειώνοντας πως οι έρευνες θα παραμείνουν και η επιχείρηση θα καταστεί μόνιμη. Η ομοσπονδιακή αστυνομία πρόσθεσε πως θα παρέχει τακτικές ενημερώσεις για τον αριθμό των ενταλμάτων που εκδίδει το δικαστήριο και των συλληφθέντων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments