Διεθνή

Αλεξανδρούπολη: Μήνυμα ευρωπαϊκής αλληλεγγύης στο μεταναστευτικό από πρέσβεις της Βρετανίας και της Κύπρου

Αλεξανδρούπολη: Μήνυμα ευρωπαϊκής αλληλεγγύης στο μεταναστευτικό από πρέσβεις της Βρετανίας και της Κύπρου

Πηγή Φωτογραφίας: reachimmigration.com

Οι 27 συναντήθηκαν στην Αλεξανδρούπολη με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο και στη συνέχεια όλοι μαζί επισκέφθηκαν το σημείο του φράχτη στον Πόρο των Φερών

Μήνυμα ευρωπαϊκής αλληλεγγύης και συνεργασίας για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ζητήματος έστειλαν, με δηλώσεις τους από την Αλεξανδρούπολη, οι πρέσβεις της Βρετανίας και της Κυπριακής Δημοκρατίας, που συμμετείχαν στη σημερινή επίσκεψη 27 πρέσβεων χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συνδεδεμένων με τη Συνθήκη ΣΕΝΓΚΕΝ, της Βρετανίας και της Ελβετίας, στον Έβρο.

Οι 27 συναντήθηκαν στην Αλεξανδρούπολη με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο και στη συνέχεια όλοι μαζί επισκέφθηκαν το σημείο του φράχτη στον Πόρο των Φερών. Στην Αλεξανδρούπολη, οι πρέσβεις ενημερώθηκαν από τον υπουργό και τον επικεφαλής του Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας των συνόρων, υποστράτηγο Δημήτρη Μάλλιο για τις επιχειρησιακές παραμέτρους και ενέργειες αντιμετώπισης των παράνομων μεταναστευτικών ροών από την Ελληνική Αστυνομία.

Σε δηλώσεις του, μετά το πέρας της ενημέρωσης, ο πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας Κυριάκος Κενεβέζος έκανε λόγο για μια «απίστευτα ενδελεχή ενημέρωση, αποκαλυπτική του προβλήματος που όλοι γνωρίζουμε, αυτού του συγκλονιστικού, κρίσιμου ανθρωπιστικού προβλήματος» και ευχαρίστησε γι’ αυτό το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και τον υπουργό κ. Θεοδωρικάκο.

«Ήταν πολύ αποκαλυπτική, πολύ σαφής, πολύ αντικειμενική και διακριτή ενημέρωση. Και χαίρομαι που ήταν όλοι εδώ οι συνάδελφοι σήμερα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κύπριος πρέσβης, επισημαίνοντας πως χώρες όπως η δική του γνωρίζουν από πρώτο χέρι το πρόβλημα που, όπως σημείωσε, «έχει δημιουργήσει μια μεγάλη ανησυχία σε όλους μας».

Ανέφερε ακόμη με αφορμή την επίσκεψη στον φράχτη (σ.σ. οι δηλώσεις έγιναν πριν από τη μετάβαση στο σημείο) πως «η επί του πεδίου ανάδειξη μας συγκλονίζει πρόσθετα αλλά μας δίνει και την ευκαιρία να δείξουμε -προς τους φίλους εταίρους μας στην Ευρωπαΐκή Ένωση- οι χώρες οι οποίες πληττόμεθα απ΄ αυτό το κρίσιμο πρόβλημα, τη σημαντικότητά του και την ανάγκη της απόλυτης αλληλεγγύης και της κατανόησης».

«Αν δεν ενσκήψουμε όλοι σ’ αυτό το ζήτημα με αλληλουχία και συντεταγμένο τρόπο δεν θα μπορέσουμε να το ξεπεράσουμε διότι συνδυάζει μία διάσταση ανθρωπιστική, το ανθρώπινο στοιχείο, με την παράλληλη παραβίαση κυριαρχικών δικαιωμάτων ενίοτε και έχοντας πάντα στο δωμάτιο τον ελέφαντα που πολλοί κάνουν ότι δεν βλέπουν», υπογράμμισε ο κ. Κενεβέζος

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments