Ελλάδα

Δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού: Δεν αποδέχονται τις κατηγορίες οι «12»

Δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού: Δεν αποδέχονται τις κατηγορίες οι «12»

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Ξεκίνησε το πρωί της Δευτέρας (23/1), η δεύτερη συνεδρίαση για την στυγερή δολοφονία του Άλκη Καμπανού, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης.

Ξεκίνησε το πρωί της Δευτέρας (23/1), η δεύτερη συνεδρίαση για την στυγερή δολοφονία του Άλκη Καμπανού, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης. Οπως αναφέρουν πληροφορίες του thesstoday.gr, αρχικά εισήλθαν στην αίθουσα οι 12 κατηγορούμενοι και δήλωσαν το ονοματεπώνυμό τους, οικογενειακή κατάσταση, εργασία και τόπο κατοικίας. Στη συνέχεια τον λόγο πήρε η εισαγγελέας της έδρας, η οποία ανέγνωσε το κατηγορητήριο, με τους δράστες να την ακούν με σκυμμένο το κεφάλι.

Αφού ολοκληρώθηκε η διαδικασία, η πρόεδρος της έδρας έδωσε τον λόγο στους κατηγορουμένους ώστε να αναφέρουν συνοπτικά την θέση τους, με όλους να τονίζουν πως δεν αποδέχονται τις κατηγορίες που τους αποδίδονται.

Υπενθυμίζεται πως άπαντες κατηγορούνται για ανθρωποκτονία με δόλο, τετελεσμένη (στην περίπτωση του Άλκη) και σε απόπειρα (στην περίπτωση του πρώτου τραυματισμένου νεαρού), από κοινού, ένας εξ αυτών για απόπειρα ανθρωποκτονίας στην περίπτωση του δεύτερου τραυματισμένου νεαρού, και οι υπόλοιποι 11 ως απλοί συνεργοί στην συγκεκριμένη πράξη, άπαντες για επίθεση και κατοχή αντικειμένων που μπορούν να προκαλέσουν σωματικές βλάβες, με τις επιβαρυντικές διατάξεις του Αθλητικού Νόμου, όπως επίσης για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Αποδοκίμασαν τους κατηγορούμενους στα δικαστήρια – «Δύσκολη μέρα αλλά θα το ξεπεράσουμε» είπε ο πατέρας του

Εν μέσω αποδοκιμασιών έφτασαν στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης οι 12 κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού, τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου του 2022, επί της οδού Θεοδώρου Γαζή. Έξω από τα Δικαστήρια βρίσκονται φίλοι του Άρη οι οποίοι, σύμφωνα με το grtimes.gr, με την άφιξη των 12 κατηγορουμένων, φώναξαν συνθήματα και τους αποδοκίμασαν.

Η δίκη ξεκίνησε την περασμένη Τετάρτη, ωστόσο, διεκόπη λόγω κωλυμάτων που επικαλέστηκαν τουλάχιστον πέντε συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων.

Οι 12 νεαροί, κατηγορούνται για ανθρωποκτονία με δόλο, τετελεσμένη (στην περίπτωση του Άλκη) και για απόπειρα (στην περίπτωση ενός εκ των τραυματισμένων φίλων του) από κοινού, ενώ, ένας εξ αυτών, για απόπειρα ανθρωποκτονίας, στην περίπτωση του δεύτερου τραυματισμένου φίλου του Άλκη και οι υπόλοιποι 11 ως απλοί συνεργοί στην συγκεκριμένη πράξη. Όλοι τους κατηγορούνται και για επίθεση και κατοχή αντικειμένων που μπορούν να προκαλέσουν σωματικές βλάβες, με τις επιβαρυντικές διατάξεις του αθλητικού νόμου, όπως επίσης για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Η δίκη αναμένεται να διαρκέσει πολλούς μήνες, με το δικαστήριο να προγραμματίζει από τώρα πάνω από 20 δικάσιμους μέχρι και τον Μάρτιο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments