Ελλάδα

Η Μανταλένα Καïλή θέλει να «σβήσει» την εταιρεία της από τα Αρχεία Διαφάνειας της Ε. Ε.

Η Μανταλένα Καïλή θέλει να «σβήσει» την εταιρεία της από τα Αρχεία Διαφάνειας της Ε. Ε.

Πηγή Φωτογραφίας: fimes.gr

Η μικρότερη αδελφή της Εύας Καïλή, Μανταλένα, επιμένει ότι το τεχνολογικό «παρατηρητήριο» που συνίδρυσε δεν είναι μια οργάνωση «λόμπι» και προσπαθεί να εξαφανίσει την εταιρεία που είχε δημιουργήσει από τα αρχεία της διαφάνειας της Ευρωπαικής Ένωσης, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Poitico»

Η μικρότερη αδελφή της Εύας Καïλή, Μανταλένα, επιμένει ότι το τεχνολογικό «παρατηρητήριο» που συνίδρυσε δεν είναι μια οργάνωση «λόμπι» και προσπαθεί να εξαφανίσει την εταιρεία που είχε δημιουργήσει από τα αρχεία της διαφάνειας της Ευρωπαικής Ένωσης, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Poitico». Κατά τους ισχυρισμούς της, δεν πρόκειται για κάποιο lobby. Για αυτόν τον λόγο, αποστέλλει email στον σχετικό οργανισμό της Ε.Ε. για τα lobby. Επισκεπόμενος κάποιος τον ιστότοπο του ELONtech, διαπιστώνει ότι πρόκειται για Παρατηρητήριο Κοινοτικού Δικαίου για τις Νέες Τεχνολογίες.

Πιο συγκεκριμένα, στις Βρυξέλλες, η Μανταλένα ήταν γνωστή ως εκτελεστική διευθύντρια του ELONtech, ενός «παρατηρητηρίου» τεχνολογιών όπως η τεχνητή νοημοσύνη και το blockchain, του οποίου οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνταν μερικές φορές στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και εμφάνιζε την πρώην ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Εύα,  ως ομιλήτρια.

Μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου Qatargate στα τέλη του περασμένου έτους, η ELONtech προσπάθησε να γίνει δυσδιάκριτη, αφαιρώντας όλες τις αναφορές τόσο στο Kailis από τον ιστότοπό της.

Ίχνη των δραστηριοτήτων της ELONtech στις Βρυξέλλες, ωστόσο, διασώζονται στο LobbyFacts.eu, έναν ιστότοπο που διατηρεί δεδομένα από το Μητρώο Διαφάνειας της ΕΕ, το οποίο παρακολουθεί το lobbying στο μπλοκ — και η Μανταλένα Καϊλή ζήτησε πρόσφατα από το LobbyFacts.eu να σβήσει όλες τις πληροφορίες σχετικά με το outfit από την ιστοσελίδα.

«Ζητώ με το παρόν τη διαγραφή των δεδομένων που βρέθηκαν με το όνομα ELONTECH-το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο Νέων Τεχνολογιών του Ευρωπαϊκού Δικαίου, του οποίου είμαι συνιδρυτής», έγραψε η Μανταλένα σε ένα email στις 30 Δεκεμβρίου στο LobbyFacts.eu.

O δικηγόρος της Μανταλένας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, συμφώνησε ότι «η ELONtech δεν είχε καμία ανάμειξη με την ανάπτυξη του Παρατηρητηρίου Blockchain της ΕΕ ή συνεισφορά σε κανένα σημείο». Ο Δημητρακόπουλος υποστήριξε ακόμη πως η ELONtech «δεν είχε νομική οντότητα», «δεν έλαβε ποτέ ευρωπαϊκή χρηματοδότηση» και «δεν είχε καμία σχέση με υπηρεσίες λόμπι».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments