Διεθνή

Reuters: ΗΠΑ και Γερμανία ετοιμάζονται να στείλουν τανκς στην Ουκρανία απαντώντας στις εκκλήσεις του Κιέβου

Reuters: ΗΠΑ και Γερμανία ετοιμάζονται να στείλουν τανκς στην Ουκρανία απαντώντας στις εκκλήσεις του Κιέβου

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Η Γερμανία ανακοίνωσε σχέδια την Τετάρτη να παραδώσει βαριά άρματα μάχης στην Ουκρανία και οι Ηνωμένες Πολιτείες ήταν έτοιμες να το κάνουν επίσης

Η Γερμανία ανακοίνωσε σχέδια την Τετάρτη να παραδώσει βαριά άρματα μάχης στην Ουκρανία και οι Ηνωμένες Πολιτείες ήταν έτοιμες να το κάνουν επίσης, μια σημαντική ανακάλυψη που χαιρετίστηκε ως αποφασιστική στρατιωτική ώθηση από το Κίεβο και καταδικάστηκε από τη Μόσχα ως απερίσκεπτη πρόκληση.

Το Κίεβο ζητά εδώ και μήνες για κύρια δυτικά άρματα μάχης που θα έδιναν στις δυνάμεις του μεγαλύτερη δύναμη πυρός, προστασία και κινητικότητα για να διαπεράσουν τις ρωσικές αμυντικές γραμμές και ενδεχομένως να περάσουν από εδάφη που κατέλαβαν οι εισβολείς.

“Μερικές εκατοντάδες τανκς για τα πληρώματα των τανκς μας… Αυτό θα γίνει μια πραγματική γροθιά της δημοκρατίας”, έγραψε στο Telegram ο Άντριι Γιέρμακ, επικεφαλής της διοίκησης του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Η Γερμανία θα στείλει μια αρχική εταιρεία με 14 άρματα μάχης Leopard 2 από τα δικά της αποθέματα και θα εγκρίνει αποστολές από συμμάχους που θα τα τοποθετήσουν, με στόχο να προμηθεύσει την Ουκρανία με δύο τάγματα, που συνήθως αποτελούνται από τρεις έως τέσσερις εταιρείες το καθένα. Το Βερολίνο θα παρέχει επίσης εκπαίδευση, πυρομαχικά και συντήρηση.

“Αυτή η απόφαση ακολουθεί τη γνωστή μας γραμμή υποστήριξης της Ουκρανίας στο μέγιστο των δυνατοτήτων μας. Ενεργούμε στενά συντονισμένα διεθνώς”, δήλωσε ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς σε δήλωση. Δύο πηγές στις Ηνωμένες Πολιτείες ανέφεραν ότι η Ουάσιγκτον θα παράσχει επίσης δεκάδες από τα άρματα μάχης Abrams M1 της. Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε ότι οποιαδήποτε αμερικανικά άρματα μάχης σταλούν στην Ουκρανία «θα καούν όπως όλα τα υπόλοιπα». Είκοσι στρατοί σε όλο τον κόσμο πετούν Λεοπαρδάλεις, που η Γερμανία έχει φτιάξει κατά χιλιάδες.

Η Πολωνία και η Φινλανδία τα έχουν ήδη υποσχεθεί μόλις το Βερολίνο συμφωνήσει, και αρκετές άλλες χώρες αναμένεται να ακολουθήσουν σύντομα. Η Βρετανία έχει ήδη προσφέρει μια εταιρεία με τους αντίστοιχους Challengers της και η Γαλλία εξετάζει το ενδεχόμενο αποστολής των Leclercs της.

Πηγή: reuters.com/ Andreas Rinkeand Tom Balmforth

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments