Διεθνή

«Στοπ» από το Βερολίνο στο ταξίδι του Ερντογάν στη Γερμανία

«Στοπ» από το Βερολίνο στο ταξίδι του Ερντογάν στη Γερμανία

Πηγή Φωτογραφίας: cnn

«Φρένο» στο ταξιδι που σχεδίαζε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Γερμανία φέρεται να έβαλε το Βερολίνο

«Φρένο» στο ταξιδι που σχεδίαζε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Γερμανία φέρεται να έβαλε το Βερολίνο. Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, ακυρώθηκε η συνάντηση που προγραμμάτιζε να έχει ο Τούρκος πρόεδρος με τον Γερμανό καγκελάριο Όλα Σολτς.Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξαν πολλές προσπάθειες να γίνει αυτό το ταξίδι, αλλά δεν ευοδώθηκαν. Τα τουρκικά Μέσα μετέδωσαν ότι η Γερμανία εμπόδισε το ταξίδι του Τούρκου προέδρου. Οι ίδιες πηγές, ωστόσο, ανέφεραν ότι ο Ερντογάν θέλει να ταξιδέψει στη Γερμανία έως τον Μάιο, αλλά δεν έχει «ανάψει το πράσινο φως» από το Βερολίνο.

Η Γερμανία ενέκρινε την αποστολή αρμάτων μάχης Leopard στην Ουκρανία

Η Γερμανία θα στείλει άρματα μάχης Leopard 2 στην Ουκρανία, ανακοίνωσε σήμερα ο γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Χέμπεστραϊτ. To Κίεβο θεωρεί την αποστολή βαρέων όπλων κρίσιμη για να νικήσει τη ρωσική εισβολή, αλλά η Μόσχα έχει χαρακτηρίσει αυτή την κίνηση «άσκοπη πρόκληση».

Νωρίτερα, το Spiegel Online είχε αναφέρει ότι «θα παραδοθεί τουλάχιστον ένας λόχος Leopard 2A6 […] και άλλοι σύμμαχοι, μεταξύ άλλων από τη Σκανδιναβία, θέλουν επίσης να παραδώσουν Leopard στην Ουκρανία». Όπως σχολιάζει το RedaktionsNetzwerk Deutschland (RND), «σε αντίθεση με τον νέο υπουργό Άμυνας Μπόρις Πιστόριους, ο οποίος είχε δείξει από την αρχή την προθυμία του να παραδοθούν άρματα μάχης στην Ουκρανία, ο Σολτς αντιστεκόταν για μεγάλο χρονικό διάστημα».

Στην ανακοίνωση ότι η Γερμανία θα στείλει άρματα μάχης Leopard 2 στην Ουκρανία προχώρησε το μεσημέρι της Τετάρτης (25/1) ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Στέφεν Χέμπερστραϊτ επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που είχαν κυκλοφορήσει τις τελευταίες ώρες. Παράλληλα το Βερολίνο δίνει το «πράσινο φως» για επανεξαγωγή των συγκεκριμένων αρμάτων μάχης και από άλλες σύμμαχες χώρες. Όπως σημειώνει το Sky News η απόφαση αυτή ανοίγει τον δρόμο για χώρες όπως η Πολωνία, η Ισπανία και η Νορβηγία να στείλουν τα ίδια άρματα μάχης στην Ουκρανία. «Η απόφαση αυτή ακολουθεί τη “γραμμή” της υποστηρίξης της Ουκρανίας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο» δήλωσε ο Όλαφ Σολτς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments