Πολιτική

Τσίπρας στη Βουλή: Δείτε live την ομιλία στην ολομέλεια της Βουλής

Τσίπρας στη Βουλή: Δείτε live την ομιλία στην ολομέλεια της Βουλής

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Ολοκληρώθηκε η ομιλία του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στην Ολομέλεια της Βουλής όπου κατέθεσε πρόταση δυσπιστίας.

Ολοκληρώθηκε η ομιλία του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στην Ολομέλεια της Βουλής στη συζήτηση για το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας. Ο κ.Τσίπρας ζήτησε το λόγο προκειμένου να μιλήσει για το θέμα των παρακολουθήσεων μετά και τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ Χρήστο Ράμμο και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κατέθεσε πρόταση δυσπιστίας προς την κυβέρνηση.

Δείτε την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα

Επίθεση εξαπέλυσε από το βήμα της βουλής ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά του πρωθυπουργού με φόντο τις επισυνδέσεις. Ο Αλέξης Τσίπρας, επσήμανε ότι εδώ και έξι μήνες η χώρα βρίσκεται στη δίνη των υποκλοπών, ενός πρωτοφανούς σκανδάλου, όπως είπε.

Κάνοντας μια αναδρομή, ξεκινώντας από την μέρα που έγινε γνωστή η παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ ο κ. Τσίπρας, χρησιμοποίησε βαριές εκφράσεις λέγοντας ότι ο πρωθυπουργός είχε ένα οργανωμένο σχέδιο για την παρακολούθηση συγκεκριμένων προσώπων. Κατηγόρησε μάλιστα τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ότι είχε φτιάξει μια «συμμορία» που τη χαρακτηρίζει η ομερτά και προσπάθησε να συσκοτίσει την υπόθεση.

«Επί έξι μήνες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, λέει ψέματα ότι δήθεν δεν γνώριζε», σχολίασε ο Αλέξης Τσίπρας. Λέγοντας ότι επαναλαμβάνει τα ψέματα τόσο σε τηλεοπτικούς χρόνους όσο και εντός της βουλής. Ο Αλέξης Τσίπρας, υπερασπίστηκε τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ, Χρήστο Ράμμο, λέγοντας ότι πρόκειται για έναν ανώτατο δικαστή, ο οποίος έχει βιογραφικό εντιμότητας και έκανε το καθήκον του όπως προστάζει το Σύνταγμα της χώρας. Υπογράμμισε ότι στη χώρα, υπάρχουν νόμοι και άνθρωποι ευσυγκίνητοι. Απευθυνόμενος προς την κυβέρνηση, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ύψωσε τους τόνους, λέγοντας ότι τον αντιμετωπίζουν με χυδαιότητα και είναι ντροπή, όπως είπε.

Συνεχίζοντας την ομιλία του, ο κ.Τσίπρας αναφέρθηκε στην επιμονή του κ.Ράμμου να γίνει έρευνα. Παράλληλα μίλησε για εκτροπή που επιχειρήθηκε να επιβληθεί ως κανονικότητα. Ο κ.Μητσοτάκης επί έξι μήνες λέει συνειδητά ψέμματα, ότι δήθεν δεν γνώριζε, ότι δεν έγιναν παρακολουθήσεις. Στις δηλώσεις του, διαρκώς προσπαθεί να κάνει τον ανήξερο και λέει ψέμματα. Το ίδιο έκανε και στις 8 Δεκεμβρίου στην τελευταία συζήτηση εδώ στη βουλή. Μας έλεγε πώς είναι δυνατόν να παρακολουθείται ο κ.Φλώρος, να παρακολουθεί τον κ.Χατζηδάκη. Όμως, έληξε τη συνεδρίαση πριν την ώρα της για να μην απαντήσει. Το έβαλε στα πόδια. Με επιμονή του έθεσα το ερώτημα. Αν αποδειχθεί ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσε Φλώρο- Χατζηδάκη, θα παραιτηθείτε; Αντί να απαντήσει ευθέως, επέλεξε να ταπεινωθεί βάζοντάς το στα πόδια, αντί να δώσει ξεκάθαρη απάντηση.

Γιατί το επέλεξε; Γιατί γνώριζε ως εγκέφαλος του παρακράτους ποιους παρακολουθούσε. Γνώριζε ότι κάποια στιγμή μπορούσαν αυτά να βγουν στο φως. Δεν ήθελε να δεσμευθεί ότι θα παραιτηθεί. Εφτασε στα άκρα για να μείνει στην εξουσία, να επιβάλει σιωπή, φίμωση. Επιχείρησε να χειραγωγήσει τη δικαιοσύνη και να τη στρέψει εναντίον της ανεξάρτητης Αρχής. Ακόμη κι όταν άρχισε να ξηλώνεται τον Αύγουστο να ξηλώνεται το πουλόβερ, πίστεψε ότι είχε τη δύναμη να συγκαλύψει τα πάντα. Δεν υπολόγισε ότι η Ελλάδα παραμένει κράτος δικαίου και ότι υπάρχουν κρατικοί λειτουργοί που βάζουν τη συνείδησή τους πάνω από απειλές και διλοφονίες χαρακτήρων. Αυτό που είπα χθες, υπάρχουν δικαστές (και) στην Αθήνα και έτυχε ο κ.Μητσοτάκης να πέσει πάνω σε έναν από αυτούς. Είναι ντροπή σας να αντιμετωπίζετε αυτό τον άνθρωπο με επιθέσεις, με μπούλινγκ, απέναντι σε έναν δικαστικό που κάνει το καθήκον του, ό,τι ορίζει το Σύνταγμα.

Ακόμη λειτουργούν οι θεσμοί, γι’ αυτό δεν θα μιλήσουμε στη βάση κάποιων αποκαλύψεων, αλλά στη βάση αποδείξεων. Αποδείξεις αδιάψευστες των νομότυπων επισυνδέσεων από τα αρχεία των παρόχων κινητής τηλεφωνίας. Αποδείξεις που προέκυψαν από τις αρμόδιες αρχές για την διασφάλιση του απορρήτου των επικοινωνιών. Όσοι αναρωτήθηκαν τι περιείχε ο φάκελος που κρατούσα χθες, ήρθε η ώρα να λύσω την απορία. περιείχε τα αποτελέσματα της έρευνας που έγινε μετά από το αίτημα που κατέθεσε στην Αρχή, στις 7 Δεκεμβρίου και εμπλούτισα με μεταγενέστερο αίτημα στις 28 Δεκεμβρίου. περιέχει το ξυγύμνωμα του παρακράτους από την αρμόδια αρχή του κράτους. Στις 28 δεκεμβρίου και ενώ ήταν γνωστό ότι στα αρχεία των παρόχων η Αρχή είχε ευρήματα επισυνδέσεων και για τα τηλέφωνα των κ.Κύρτσου και Τέλλογλου, ζήτησα επισήμως και γραπτώς να γίνει έρευνα από την Αρχή αν έγινε παρακολούθηση από την ΕΥΠ στον υπουργό Εργασίας κ.Χατζηδάκη, στον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, τον κ.Φλώρο, τον ΑΓΕΣ κ.Λαλούση, τον κ.Διακόπουλο, τον κ.Λάγιο και τον κ.Αλεξόπουλο. Η απάντηση που έλαβα, επίσημα, ήταν έξι στα έξι. Για όλους ευρέθησαν επισυνδέσεις της ΕΥΠ του κ.Μητσοτάκη. Φτάσαμε στον αριθμό δέκα, επισήμως, των ανθρώπων εκείνων που επισήμως πλέον από την αρμόδια Αρχή του κράτους, υπάρχουν ευρήματα παρακολούθησής τους από την ΕΥΠ του κ.Μητσοτάκη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments