Πολιτική

Βορίδης σε Βούτση: Θέτετε ζήτημα ακεραιότητας των εκλογών; Έτσι θα εξηγήσει ο Τσίπρας την επερχόμενη ήττα;

Βορίδης σε Βούτση: Θέτετε ζήτημα ακεραιότητας των εκλογών; Έτσι θα εξηγήσει ο Τσίπρας την επερχόμενη ήττα;

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Κόντρα Βορίδη-Βούτση για την εκλογική διαδικασία στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Κόντρα Βορίδη-Βούτση για την εκλογική διαδικασία στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ. «Θέτετε ζήτημα ακεραιότητας εκλογικής διαδικασίας; Είστε αλά Τραμπ; Θα έχουμε αυτή τη συζήτηση μετά τις εκλογές; γιατί η εκλογική διαδικασία διεξάγεται χωρίς να αμφισβητεί ποτέ στη μεταπολίτευση. Θέτετε τέτοιο ζήτημα; Να το ακούσω τώρα για να καθαρίσουμε το τοπίο». Με τα λόγια αυτά, ο υπουργός των Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, προκάλεσε στην Ολομέλεια κατά τη πρόταση δυσπιστίας, τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσουν στο αν θεωρούν πως ενδέχεται να υπάρξει παρέμβαση στο αποτέλεσμα των επικείμενων εθνικών εκλογών.

Μάλιστα όταν έλαβε την απάντηση πως « το έχουμε θέσει», ο κ. Βορίδης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας «καταλάβατε πως θα εξηγήσει ο Τσίπρας την επερχόμενη ήττα; Έχτε υπονομεύσει όλους τους θεσμούς, τη δικαιοσύνη, τις Ανεξάρτητες Αρχές, τη λειτουργία της ΕΥΠ, τώρα και την εκλογική διαδικασία. Είστε άξιοι της μοίρας σας πραγματικά».

Απαντώντας ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, σήκωσε το γάντι και εκτίμησε πως παρότι η κυβέρνηση θα το επιθυμούσε τελικά θα καταφέρει. «Η προσπάθεια επι 3 χρόνια που κάνετε – εσείς κ. Βορίδη το έχετε πει ευθαρσώς είναι να μπουν εμπόδια θεσμικά για να μην υπάρξει ξανά αριστερή κυβέρνηση. Όλη η προσπάθεια γίνεται με εταιρείες και μεθόδους Τραμπ και Μπάνον για να υπάρξει επιρροή εξωθεσμική και μεταδημοκρατική όχι για να αλλάξει το αποτέλεσμα. Δεν θα σας περάσει», είπε χαρακτηριστικά.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments