Διεθνή

Ζελένσκι: Η αδιαφορία και το μίσος συνεχίζουν να σκοτώνουν

Ζελένσκι: Η αδιαφορία και το μίσος συνεχίζουν να σκοτώνουν

Πηγή Φωτογραφίας: telegram

Τη μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος τιμά ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δηλώνοντας ότι «η αδιαφορία και το μίσος συνεχίζουν να σκοτώνουν».

Τη μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος τιμά ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δηλώνοντας ότι «η αδιαφορία και το μίσος συνεχίζουν να σκοτώνουν». «Σήμερα, όπως κάθε φορά, η Ουκρανία τιμά την μνήμη των εκατομμυρίων θυμάτων του Ολοκαυτώματος. Γνωρίζουμε ότι μαζί η αδιαφορία και το μίσος σκοτώνουν» επισημαίνει ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας σημειώνεται πως είναι Εβραίος και ο ίδιος.

Καναδάς: Το συντομότερο δυνατό θα στείλει Λέοπαρντ στην Ουκρανία

Μετά το μπαράζ των ρωσικών επιθέσεων σε όλη την επικράτεια της Ουκρανίας, που προκάλεσαν το θάνατο 11 πολιτών και νέες καταστροφές στις ενεργειακές υποδομές της χώρας, αυξάνεται ο αριθμός των χωρών της Δύσης που δεσμεύονται για αποστολή στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ουκρανία.

Οι τελευταίες ανακοινώσεις έγιναν από την κυβέρνηση του Καναδά, που ανακοίνωσε ότι θα αποστείλει «το γρηγορότερο δυνατό» τέσσερα άρματα μάχης Λέοπαρντ 2 στο Κίεβο, με πιθανότητα αυτός ο αριθμός να αυξηθεί στο μέλλον. Μαζί με τα Λέοπαρντ θα αποσταλλούν στην Ουκρανία εκπαιδευτικό προσωπικό, ανταλλακτικά και πυρομαχικά, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη η υπουργός Άμυνας του Καναδά Ανίτα Ανάντ.

Στην Οδησσό βρέθηκε η υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Κατρίν Κολονά, που διαβεβαίωσε ότι η αποστολή στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ουκρανία θα συνεχιστεί.

«Όπως γνωρίζετε, έχουμε ήδη παραδώσει πυροβολικό, πυρομαχικά και τεθωρακισμένα οχήματα και ανακοινώσαμε στις αρχές Ιανουαρίου ότι η Γαλλία θα προμηθεύσει άρματα μάχης AMX-10» τόνισε η Κ. Κολονά.

Η Γαλλίδα υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε με τον Ουκρανό ομόλογό της και επισκέφθηκε σημεία που καταστράφηκαν από τις ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις στην Οδησσό, που σημειώθηκαν λίγο πριν την άφιξή της στην πόλη. Η Οδησσός έχει χαρακτηριστεί από την UNESCO ως μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς που απειλείται.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments