Πολιτική

Η μέθοδος του μεγάλου ψεύδους, η ρακί του κ. Πολάκη και ο Άδωνις

Η μέθοδος του μεγάλου ψεύδους, η ρακί του κ. Πολάκη και ο Άδωνις

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Στην άτυπη προεκλογική περίοδο όπου βρισκόμαστε, μια περίοδο που εγκαινιάστηκε ατύπως εν μέσω γνωστών ανυπόστατων καταγγελιών, η επίθεση που επιχείρησε χθες στο Κοινοβούλιο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παύλος Πολάκης, είχε ακριβώς αυτά τα γνωρίσματα
  • Το μέγεθος του ψεύδους είναι ο όρος της επιτυχίας του“, συμβούλευε ο διάσημος υπουργός Προπαγάνδας και Πληροφοριών Γκαίμπελς τον εθνικοσοσιαλιστή ηγέτη, ο οποίος αδυνατούσε αρχικά να αντιληφθεί την φαινομενική παραδοξότητα του διαπρεπούς καθεστωτικού. Όσο πιο ευρεία είναι μια συκοφαντία, τόσο πιο εύκολα αφομοιώσιμη μπορεί να γίνει από τους πολίτες.
  • Αυτή η προπαγανδιστική αρχή έμελε να αποκτήσει χαρακτηριστικά άγραφου επικοινωνιακού δόγματος, το οποίο χρησιμοποιείται έως τις ημέρες μας.
  • Στόχος είναι η ευρύτερη δυνατή εντυπωσιοθηρία, η καλλιέργεια ψευδών εντυπώσεων μεταξύ των πολιτών. Η ηχηρή κατασυκοφάντηση του πολιτικά ετερόδοξου φορτίζει συναισθηματικά τους πολλούς, αυτούς που δεν έχουν φωνή με όρους σύγχρονης ριζοσπαστικής αριστεράς, αποβλέπει στο να τους ενσταλάξει κομματικό πάθος και έτσι, να τους στρατολογήσει ευκολότερα στον αγώνα εναντίον του πολιτικά διαφορετικού, ο οποίος επιδιώκεται να υποβιβαστεί σε ηθικά κατώτερο.
  • Βέβαια, αυτή η συκοφάντηση του αντιπάλου προϋποθέτει τον αιφνιδιασμό του. Το “χτύπημα”, διδάσκει η προπαγανδιστική αυτή μέθοδος, είναι εκλογικά και πολιτικά, όταν ο αντίπαλος συλλαμβάνεται εξ απήνης, όταν το προπαγανδιστικό βέλος τον βρίσκει απροετοίμαστο.
  • Στην περίπτωση αυτή, η μέθοδος του μεγάλου ψεύδους εναντίον του πολιτικού αντιπάλου είναι, πράγματι, εξαιρετικά πιθανόν να αποδειχτεί πολιτικά χρυσοφόρος. Η ηχηρή συκοφάντηση απευθύνεται σε ευρύτερα στρώματα του πληθυσμού, τα οποία, προφανώς, θα πειστούν πιο εύκολα από την ψευδεπίγραφη “συνταρακτική αποκάλυψη”.
  • Στην άτυπη προεκλογική περίοδο όπου βρισκόμαστε, μια περίοδο που εγκαινιάστηκε ατύπως εν μέσω γνωστών ανυπόστατων καταγγελιών, η επίθεση που επιχείρησε χθες στο Κοινοβούλιο ο βουλευτής του Σύριζα κ. Παύλος Πολάκης, είχε ακριβώς αυτά τα γνωρίσματα. Αυτό που προσπάθησε να κάνει ο πρώην υπουργός του Σύριζα, δεν ήταν άλλο από το να πλήξει – με ένα μεγάλο ψεύδος – τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη, τον οποίο κατηγόρησε ότι ούτε λίγο, ούτε πολύ, χρηματοδοτείται από επιχειρηματίες:”Εσένα (Αδωνι Γεωργιάδη) μπορεί να σε χρηματοδοτούν επιχειρηματίες. Εμένα όχι. Είσαι ένας επαγγελματίας ψεύτης. Δεν αθωώθηκες. Ένας διεφθαρμένος εισαγγελέας σε αρχειοθέτησε”.
  • Η επίθεση αυτή του κ. Πολάκη θα συγκέντρωνε όλες τις προϋποθέσεις για να ευοδωθεί, για να καρποφορήσει πολιτικά, εν όψει μάλιστα βουλευτικών εκλογών. Επιχειρηματίες χρηματοδοτουν πολιτικό με την συγκάλυψη της δικαστικής εξουσίας. Η επίθεση, εντούτοις, δεν συγκέντρωνε το sine qua non προαπαιτούμενο, που δεν είναι άλλο από τον αιφνιδιασμό του πολιτικού αντιπάλου.
  • Έτσι, αυτό που συνέβη ήταν το ακριβώς αντίθετο από αυτό το, επιθυμητό από τον κ. Πολάκη, αποτέλεσμα, αφού ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης σήκωσε το “γάντι” έγκαιρα, αποκαθιστώντας την διασαλευθείσα πραγματικότητα. Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων υποστήριξε κατά πρόσωπο στον κ. Πολάκη, αναφερόμενος στη σχέση του πρώην υπουργού με τον επιχειρηματία κ. Καλογρίτσα καθώς και στον ρόλο της δικαστικής λειτουργίας:”Καταθέτω στα πρακτικά το μήνυμα Παπά (βουλευτή Σύριζα) σε Καλογρίτσα που το δικαστήριο έκρινε γνήσιο ” Καλογρίτσας σε Πολάκη:Είσαι βουλευτής με τα λεφτά μου”. Και έχει μέσα όλο τον διάλογο. Ερωτώ λοιπόν κύριε Ρα τα πλαν, συγγνώμη κύριε Πολάκη, έρχεσαι τώρα από το πουθενά και πουλάς μαγκιά εσύ σε μένα; Αυτός που κατέθεσε ότι μου έδωσε ο Φρουζης 2 εκατομμύρια ευρώ είναι τώρα στην μπουζού. Σε αυτόν τον απατεώνα αναφέρεσαι. Κανένας δεν σε έχει ορίσει εισαγγελέα και δικαστή, να κάνεις λοιπόν μήνυση στον κ. Καλογρίτσα που σου είπε βγάλε τον σκασμό και τον έβγαλες”.
  • Είναι φανερό, λοιπόν, ότι η χρήση της μεθόδου αυτής, της μεθόδου του μεγάλου ψεύδους, για να στεφθεί με επιτυχία, προϋποθέτει πνευματική και πολιτική διαύγεια για όποιον την επιχειρεί. Το αντικείμενο της εντυποσιωθηρίας πρέπει να είναι άριστα οριοθετημένο. Ο δε αιφνιδιασμός του πολιτικού αντιπάλου πρέπει να είναι εξασφαλισμένος. Και αυτή η διαύγεια, το τόσο αναγκαίο “καθαρό μυαλό”, συνεπάγεται, αν μη τι άλλο, ότι αυτός που επιχειρεί επιθέσεις και ψεύδη τέτοιου εύρους καλό είναι να μην συλλαμβάνεται υπό την γλυκιά αλλά μάλλον καταστροφική επήρεια ρακίς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κατά τις “μικρές μεταμεσονύκτιες ώρες “…

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments