Ελλάδα

Στον ανακριτή ο «Μάξιμος Σαράφης» – Απολογείται για την υπόθεση

Στον ανακριτή ο «Μάξιμος Σαράφης» – Απολογείται για την υπόθεση

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Στα δικαστήρια της Ευελπίδων έχει μεταφερθεί από το πρωί ο Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης - o «Μάξιμος Σαράφης» - προκειμένου να απολογηθεί για όσα του καταλογίζονται στην υπόθεση της εξαπάτησης επιχειρηματιών.

Στα δικαστήρια της Ευελπίδων έχει μεταφερθεί από το πρωί ο Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης – o «Μάξιμος Σαράφης» – προκειμένου να απολογηθεί για όσα του καταλογίζονται στην υπόθεση της εξαπάτησης επιχειρηματιών. Ενώπιον των ανακριτικών αρχών θα απολογηθούν σήμερα και άλλοι δύο κατηγορούμενοι στην υπόθεση, η οποία σύμφωνα με την δικογραφία που έχει σχηματιστεί αφορά τη δράση δομημένης εγκληματικής οργάνωσης.

Στο άλλοτε στέλεχος επιχειρήσεων και διευθυντή επικοινωνίας της Novartis Φ. Δεστεμπασίδη αποδίδεται κεντρικός ρόλος στην υπόθεση, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία που καλείται να αντικρούσει σήμερα, εδώ και τουλάχιστον δύο χρόνια, δρούσε ως εγκέφαλος ομάδας προσώπων που υποσχόμενοι άμεσες δανειοδοτήσεις σε επιχειρηματίες από αλλοδαπά τραπεζικά ιδρύματα.

Στην δικογραφία αναφέρεται πως η οργάνωση προσέλκυε τα θύματα της πείθοντας τα, ότι θα εξασφάλιζε απευθείας δανειοδότηση από τράπεζες των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων η οποία θα γινόταν, σε κάποιες περιπτώσεις, μέσω της ανύπαρκτης, κατά τη δικογραφία, εταιρείας «Ζahrat Commercial Brokers LLC» με έδρα το Αμπού Ντάμπι την οποία ο βασικός κατηγορούμενος εμφανιζόταν να εκπροσωπεί στην Ελλάδα. Οι υποψήφιοι δανειολήπτες καλούνταν να καταβάλλουν μία σειρά ποσών για ασφαλίσεις, εγγυήσεις , νομιμοποιητικά έγγραφα κά που υποδείκνυαν τα φερόμενα μέλη της οργάνωσης.

«Εγκέφαλος» μεγάλου κυκλώματος εξαπάτησης επιχειρηματιών ο προστατευόμενος μάρτυρας «Μάξιμος Σαράφης»

Εγκέφαλος μιας καλοστημένης απάτης που εξαπατούσε επιχειρηματίες και προκάλεσε οικονομική ζημιά στα θύματα περίπου 800.000 ευρώ, φέρεται να είναι ο προστατευόμενος μάρτυρας στην υπόθεση Novartis «Μάξιμος Σαράφης» κατά κόσμο Φιλίστωρ Δεστεμπεσίδης.

Εκμεταλευόμενος την οικονομική κρίση στην Ελλάδα και τη μη χορήγηση μεγάλων δανείων από τις ελληνικές τράπεζες, ο Δεστεμπεσίδης και οι συνεργοί του μέσω μιας ανύπαρκτης εταιρείας στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έταζαν δάνεια στα υποψήφια θύματα τους ώστε να αναπτύξουν τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες.

Μάλιστα προκειμένου να γίνονται πιστευτοί στους επιχειρηματίες που προσέλκυαν είχαν δημιουργήσει και site της εταιρείας με την επωνυμία Zahrat-commercial.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments