Ελλάδα

Σε κλίμα βαθειάς οδύνης το «ύστατο χαίρε» στον υποσμηναγό Μάριο-Μιχαήλ Τουρούτσικα [vid]

Σε κλίμα βαθειάς οδύνης το «ύστατο χαίρε» στον υποσμηναγό Μάριο-Μιχαήλ Τουρούτσικα [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Arcadia portal

Tο «ύστατο χαίρε» στον υποσμηναγό Μάριο-Μιχαήλ Τουρούτσικα

Σε κλίμα βαθειάς οδύνης συγγενείς, φίλοι και απλοί πλίτες συγκεντρώνονται στον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία στην Τρίπολη για το «ύστατο χαίρε» στον Υποσμηναγό Μάριο – Μιχαήλ Τουρούτσικα, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 29 ετών, εκτελώντας το καθήκον του.

Στις 10:28 έφτασε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου. Την ΠτΔ υποδέχθηκε ο πρωθυπουργός και πέρασαν μαζί στην εκκλησία για την εξόδιο ακολουθία. Στις 10:15 έφτασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για να παραστεί στην κηδεία του υποσμηναγού. Στις 10:11 έφτασαν στην εκκλησία ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο. Στις 9:40 έφτασαν στην εκκλησία οι συγγενείς του υποσμηναγού Μάριου-Μιχαήλ Τουρούτσικα, καθώς και πολλοί συνάδελφοί του άτυχου υποσμηναγού.

Στον Ιερό Ναό βρίσκονται από νωρίς ο αρχηγός ΓΕΑ, δήμαρχοι και βουλευτές, καθώς και ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκο Χαρδαλιάς.

Περιμετρικά του ναού έχουν τοποθετηθεί στεφάνια από λευκά λουλούδια, στολισμένα με μπλε και λευκέ κορδέλες στα χρώματα της ελληνικής σημαίας. Στον Ιερό Ναό εκτός από συγγενείς και φίλους του 29χρονου δίνουν το «παρών» από νωρίς και απλοί πολίτες οι οποίοι αφήνουν το δικό τους μήνυμα στο βιβλίο των συλληπτήριων και φωνάζουν «Αθάνατος».

Τραγικές φιγούρες οι γονείς του που έφτασαν στο ναό κρατώντας τη φωτογραφία του παιδιού τους, ενώ συγκλόνισε ο πατέρας του, Κωνσταντίνος Τουρούτσικας, ο οποίος δεν μπόρεσε να κρύψει τον πόνο, όταν έφτασε το φέρετρο, φωνάζοντας «παιδί μου».

Η ταφή του υποσμηναγού θα πραγματοποιηθεί στο κοιμητήριο Αγίου Ιωάννη Πικερνίου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments