Διεθνή

Σοïλού: Οι ΗΠΑ μας κάνουν ψυχολογικό πόλεμο

Σοïλού: Οι ΗΠΑ μας κάνουν ψυχολογικό πόλεμο

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου/in.gr

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε πριν από λίγο ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλειμάν Σοïλού, εναντίον του δυτικού μπλοκ δυνάμεων.

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε πριν από λίγο ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλειμάν Σοïλού, εναντίον του δυτικού μπλοκ δυνάμεων. Ο υπουργός Εσωτερικών είναι το κυβερνητικό στέλεχος με τις περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας από όσα προαλείφονται για τη θέση του Ερντογάν στην ηγεσία του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ).

Πιο συγκεκριμένα, ο Σοïλού κατηγορεί την Δύση ότι εχθρεύεται την ελευθερία και την εθνική ανεξαρτησία της χώρας του, υποστηρίζοντας πως «η Αμερική και η Δύση δεν θέλουν να είμαστε ανεξάρτητοι και ελεύθεροι. Ξεκίνησαν αυτόν τον ψυχολογικό πόλεμο την ημέρα που ανακοινώσαμε ότι σχεδιάζαμε να δεχτούμε εξήντα εκατομμύρια τουρίστες και λάβαμε έσοδα σαράντα έξι δισεκατομμυρίων δολαρίων από τον τουρισμό. Καμία από τις χώρες που διακήρυξαν ανοιχτά την πιθανότητα τρομοκρατικών επιθέσεων και κατονόμασαν τους τόπους τέτοιων περιστατικών, δεν ήρθε σε επαφή με κάποια από τις τουρκικές υπηρεσίες ασφαλείας».

Κινούμενος εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών, ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας μίλησε για «ψεύτικους φίλους και συμμάχους» και κατηγόρησε εμμέσως τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν ότι, ουσιαστικά, κρύβεται πίσω από τα δύο νομοθετικά σώματα των ΗΠΑ: «Οι ΗΠΑ κάνουν «παζάρια μαζί μας για τα F-16 και τα F-35 και μας λένε “εμείς θέλουμε, αλλά τι θα γίνει στη Γερουσία δεν ξέρουμε”. Εσείς ποιον νομίζετε πως κοροϊδεύετε; Ποιον πάτε να ξεγελάσετε; Εσείς ποιο παιχνίδι παίζετε;».

Το σημερινό «ξέσπασμα» του φιλόδοξου υπουργού του Ερντογάν δεν θα έπρεπε να θεωρηθεί καρπός της αρκετά συγκρουσιακής ιδιοσυγκρασίας του, αλλά, όπως επισημαίνουν Τούρκοι πολιτικοί αναλυτές, προϊόν της εν γένει απομονωτικής πολιτικής της Άγκυρας, η οποία αποκόπτεται διαρκώς και περισσότερο από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη.

Τέλος, ο Σουλειμάν Σοïλού έστρεψε τα πυρά του εναντίον της Ουάσιγκτον, δηλώνοντας ότι ενδυναμώνει τις οργανώσεις των Κούρδων αγωνιστών.  «Γνωρίζουμε ποιοι είναι οι άνθρωποι που τροφοδοτούν τις τρομοκρατικές οργανώσεις. Είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής που τροφοδοτούν το PKK-PYD. Η Αμερική και η Δύση, που τροφοδοτούν εδώ και χρόνια χρήματα, υλικοτεχνική υποστήριξη και ανθρώπινο δυναμικό, δεν εγκατέλειψαν το όνειρό τους να ιδρύσουν ένα τρομοκρατικό κράτος».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments