Ελλάδα

Χιόνια Αθήνα: Αρναούτογλου -Έρχονται χιονοκαταιγίδες

Χιόνια Αθήνα: Αρναούτογλου -Έρχονται χιονοκαταιγίδες

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Για μπόρες χιονιού ή και χιονόνερου έκανε λόγο ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου, αναφερόμενος στην κακοκαιρία «Μπάρμπαρα».

Για μπόρες χιονιού ή και χιονόνερου έκανε λόγο ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου, αναφερόμενος στην κακοκαιρία «Μπάρμπαρα». Όπως είπε ο έμπειρος προγνώστης της ΕΡΤ, ο καιρός θα διατηρηθεί αρκετά κρύος τουλάχιστον μέχρι τα τέλη της επόμενης βδομάδας, ενώ μπόρες βροχής και κάποιες τοπικές καταιγίδες θα έχουμε κατά τη διάρκεια του Σαββάτου σε αρκετές περιοχές, αλλά με ανοίγματα του καιρού ενδιάμεσα.

Τα φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως στην περιοχή του Αιγαίου, στην Εύβοια στην Βοιωτία και στην Αττική, ενώ ο βοριάς θα ρίξει κι άλλο τη θερμοκρασία.

Μετά το μεσημέρι μπόρες χιονιού ή και χιονόνερου θα σημειώνονται και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στη Στερεά Ελλάδα και στην Πελοποννήσο.

Η Αττική θα έχει αρχικά συννεφιά ενώ μέσα στην ημέρα ο καιρός θα γίνει περισσότερο άστατος με διάσπαρτες μπόρες και πιθανότητα για τοπικές καταιγίδες. Άστατος θα παραμείνει μέχρι και αργά τη νύχτα, ενώ θα σημειωθούν και χιονοπτώσεις αρχικά πάνω από τα 700 μέτρα.

Οι άνεμοι δυτικοί, θα πνέουν στα 4 με 5 μποφόρ, και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 3 με 13 βαθμούς Κελσίου.

Η Κεντρική Μακεδονία θα έχει συννεφιά τις πρωινές ώρες ενώ στους νομούς Πέλλας, Πιερίας και Ημαθίας υπάρχει πιθανότητα για τοπικές μπόρες βροχής στα χαμηλά και μπόρες χιονιού ή χιονόνερου μέχρι και τα 800 μέτρα υψόμετρο. Μετά το μεσημέρι αυτά τα φαινόμενα θα διατηρηθούν και ίσως πλησιάσουν και την περιοχή της Θεσσαλονίκης, όμως το βράδυ ο καιρός θα ανοίξει στις περισσότερες περιοχές ενώ τα όποια φαινόμενα θα εντοπίζονται στην περιοχή της Χαλκιδικής. Οι άνεμοι δυτικοί στα 5 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία στους 4 με 12 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή οι χιονοπτώσεις θα επεκταθούν σε περισσότερες περιοχές και τα πιο έντονα φαινόμενα θα εντοπίζονται στην Αττική στη Βοιωτία και κυρίως στην Εύβοια, όπου δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν και καταιγίδες χιονιού. Μάλιστα, η Εύβοια αλλά και κάποια τμήματα στις βόρειες Κυκλάδες θα έχουν χιονοκαταιγίδες. Χιόνια θα δει ακόμη και η Κρήτη, στα πιο ορεινά μέρη του νησιού.

Τη Δευτέρα (6/2) τα χιόνια θα επηρεάσουν και τα νησιά του βορείου Αιγαίου, με μπόρες χιονιού να βλέπουν η Χίος και η Λέσβος. Τα περισσότερα χιόνια θα εντοπίζονται και πάλι κατά τόπους σε Αττική, Βοιωτία και Εύβοια.

Την Τρίτη (7/2) τα χιόνια θα συνεχιστούν σε Εύβοια, Αττική, Βοιωτία και σε ορισμένα τμήματα των Κυκλάδων, ενώ πυκνές χιονοπτώσεις θα έχουν και οι Σποράδες.

Όπως σημείωσε ο Σάκης Αρναούτογλου αρκετά νερά θα έχει η Κρήτη και χιόνια στα ορεινά.

Η ψυχρή εισβολή και ο χιονιάς αναμένεται να συνεχιστεί και την Τετάρτη (8/2), με την τάση του καιρού να δείχνει πως οι ίδιες περιοχές που θα έχουν επηρεαστεί τις προηγούμενες ημέρες με χιονοπτώσεις και βροχές, να έχουν ξανά αντίστοιχα φαινόμενα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments