Διεθνή

Αντιαεροπορικές σειρήνες στο Κίεβο

Αντιαεροπορικές σειρήνες στο Κίεβο

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες στην ουκρανική πρωτεύουσα ηχούν εδώ και λίγη ώρα αντιαεροπορικές σειρήνες, τη στιγμή που βρίσκεται σε εξέλιξη η Σύνοδος Κορυφής Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ουκρανίας.

Επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες στην ουκρανική πρωτεύουσα ηχούν εδώ και λίγη ώρα αντιαεροπορικές σειρήνες, τη στιγμή που βρίσκεται σε εξέλιξη η Σύνοδος Κορυφής Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ουκρανίας. Η στρατηγική του φόβου, την οποία ακολουθεί το καθεστώς Πούτιν, επιβεβαιώνεται σήμερα.

Οι αντιαεροπορικές σειρήνες αρχίζουν να ηχούν λίγο πριν από την έναρξη των εργασιών της Συνόδου Κορυφής στην καρδιά της ουκρανικής πρωτεύουσας. Στην συνέχεια, αναφέρεται ότι οι αντιαεροπορικοί συναγερμοί αρχίζουν να εξαπλώνονται σε ολόκληρη τη χώρα, καθώς ο πρόεδρος Β. Ζελένσκι προετοιμάζεται για να απευθύνει χαιρετισμό στα ηγετικά στελέχη της Ε. Ε.

Παράλληλα, μεταδίδεται από ουκρανικά μέσα ενημέρωσης ότι τα ρωσικά στρατεύματα πραγματοποιούν νέες επιχειρήσεις στην Μαριούπολη και τα περίχωρά της, ενώ προσπαθούν να θέσουν υπό τον έλεγχό τους και την χρήση του διαδικτύου.

Πιο συγκεκριμένα,   Ρώσοι στρατιώτες επιχειρούν να εγκαταστήσουν εξοπλισμό με ειδικούς διακομιστές για τον πλήρη έλεγχο της διαδικτυακής κίνησης των εργαζομένων και των υπολοίπων κατοίκων της πόλης. Εντούτοις, η επιτυχής εγκατάσταση και ανάπτυξη του ρωσικού εξοπλισμού θα διαρκέσει τουλάχιστον ένα μήνα και έτσι, η προσπάθεια ελέγχου της ροής των πληροφοριών θα χρειαστεί καιρό έως ότου γίνει δυνατή.

Το βάρος των στρατιωτικών επιχειρήσεων μεταφέρεται, λοιπόν, στην ουκρανική πρωτεύουσα με την χρήση πολεμικών αεροσκαφών. Αυτή η τακτική κίνηση του Πούτιν αναμένεται να κρατήσει καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας. Έχει να κάνει προφανώς με τις εργασίες της Συνόδου Κορυφής, οι οποίες πιστοποιούν έως τώρα την ομαλή ενταξιακή πορεία της Ουκρανίας και την εξακολούθηση της κοινοτικής αρωγής προς το Κίεβο.

Οι απειλητικές πτήσεις ρωσικών αεροσκαφών απορρέει ακόμη από την προσήλωση της ρωσικής ηγεσίας στην στρατηγική εκφοβισμού των Ουκρανών. Από την αρχή των εχθροπραξιών, ο Πούτιν επιχειρεί να καλλιεργήσει ένα αίσθημα συλλογικού φόβου στον αμυνόμενο ουκρανικό πληθυσμό είτε με τρόπο ευθύ και άμεσο, όπως συμβαίνει με αεροπορικές επιχειρήσεις, είτε με τρόπους έμμεσους και δόλιους, όπως συμβαίνει με μορφές υβριδικού πολέμου σαν την χρήση των διαδκτυακών μέσων. Ο ουκρανικός πληθυσμός πρέπει, κατά την επεκτατική πολιτική του Β. Πούτιν, να ζει σε ένα διαρκές καθεστώς ανασφάλειας.

Άλλωστε, ο ίδιος ο Πούτιν είναι εκπαιδευμένος σε τεχνικές άμεσου και έμμεσου εκφοβισμού, τόσο στα σπουδαστικά του χρόνια, όσο και στις απαρχές της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας ως στέλεχος των ανώτατων κρατικών μυστικών υπηρεσιών της χώρας του, στο εσωτερικό της οποίας φροντίζει να ακολουθεί ανάλογες πρακτικές. Αυτές είναι που του επιτρέπουν να προλαμβάνει και να τιθασεύει εγκαίρως οποιεσδήποτε εστίες κοινωνικής και πολιτικής αντίστασης στην υπέρμετρη, διαχρονική και προσωποπαγή εξουσία του, η οποία περιβάλλεται με μυθολογικές ενδυμασίες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments