Τεχνολογία

Ιταλία: Συναγερμός για «μαζική επίθεση» με ransomware σε χιλιάδες υπολογιστές σε όλον τον κόσμο

Ιταλία: Συναγερμός για «μαζική επίθεση» με ransomware σε χιλιάδες υπολογιστές σε όλον τον κόσμο

Πηγή Φωτογραφίας: pixabay

Κακόβουλο λογισμικό που κλειδώνει μια συσκευή ή κρυπτογραφεί το περιεχόμενό της και στη συνέχεια εκβιάζει το χρήστη

Χιλιάδες διακομιστές σε όλο τον κόσμο έγιναν στόχος κυβερνοεπίθεσης με «λυτρισμικό» (ransomware), ανακοίνωσε η Εθνική Υπηρεσία Κυβερνοασφάλειας της Ιταλίας (ACN), προειδοποιώντας τους οργανισμούς να λάβουν μέτρα για την προστασία των συστημάτων τους.

Η επίθεση των χάκερ είχε ως στόχο να εκμεταλλευτεί ένα κενό ασφαλείας στο λογισμικό που χρησιμοποιείται στους υπολογιστές, δήλωσε στο Reuters ο γενικός διευθυντής της ACN Ρομπέρτο Μπαλντόνι, προσθέτοντας ότι ήταν σε μαζική κλίμακα.

Το ransomware είναι ένα είδος τύπου κακόβουλου λογισμικού που κλειδώνει μια συσκευή ή κρυπτογραφεί το περιεχόμενό της και στη συνέχεια εκβιάζει το χρήστη να πληρώσει λύτρα για να αποκτήσει και πάλι πρόσβαση στο περιεχόμενό του.

Ποιες χώρες βρέθηκαν στο στόχαστρο

Το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA, επικαλούμενο την ACN, ανέφερε ότι σέρβερ έχουν δεχτεί επίθεση και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως στη Γαλλία και τη Φινλανδία, αλλά επίσης και στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά.

Δεκάδες ιταλικοί οργανισμοί είναι πιθανό να έχουν επηρεαστεί και πολλοί άλλοι κλήθηκαν να λάβουν μέτρα για να μην «κλειδώσουν» τα συστήματά τους από τους χάκερ που ζητούν λύτρα ώστε να τα αποδεσμεύσουν.

Νωρίτερα σήμερα, πελάτες της Telecom Italia ανέφεραν προβλήματα στο διαδίκτυο ωστόσο δεν πιστεύεται ότι τα δύο ζητήματα σχετίζονται μεταξύ τους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments