Διεθνή

Euronews: Το Κυπριακό φέρνει κοντά τους δύο μονομάχους

Euronews: Το Κυπριακό φέρνει κοντά τους δύο μονομάχους
Τόσο ο ίδιος ο κ. Μαυρογιάννης όσο και τα μέλη της ομάδας του κάνουν άνοιγμα προς όλες τις κατευθύνσεις.

«Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης έχει αποδείξει μέσα από την εκστρατεία του με το ήθος, με την εντιμότητα, με την ειλικρίνεια και την αξιοπιστία που έφερε στην πολιτική ζωή του τόπου, ότι είναι ένας υποψήφιος που συνθέτει και δεν διχάζει που θα λειτουργήσει συναινετικά. Που θα κυβερνήσει ως Πρόεδρος όλων των Κυπρίων, για αυτό και είναι και το κάλεσμα μας προς όλους τους ανθυποψηφίους που έχουν μείνει εκτός β’ γύρου και ψηφοφόρους να επιλέξουν τον Ανδρέα Μαυρογιάννη για να πάει ο τόπος μπροστά», υπογραμμίζει στο euronews ο επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του Α. Μαυραγάνη, κ. Φιλοθέου.

Τόσο ο ίδιος ο κ. Μαυρογιάννης όσο και τα μέλη της ομάδας του κάνουν άνοιγμα προς όλες τις κατευθύνσεις. Ακόμη και προς τον Δημοκρατικό Συναγερμό, με δεδομένο, ότι όπως υποστηρίζουν η διαχείριση του Κυπριακού μπορεί να αποτελέσει σημείο σύγκλισης ανάμεσα στον Ανδρέα Μαυρογιάννη και τον Αβέρωφ Νεοφύτου.

«Εμείς απευθυνόμαστε σε όλους τους ψηφοφόρους σε όλα τα οργανωμένα σύνολα και στο Δημοκρατικό Συναγερμό, με απόλυτο σεβασμό όμως στις διαδικασίες του στις εσωκομματικές και στις αποφάσεις τους. Η αγάπη για τον τόπο μας και η ανάγκη για την επανένωση και για τη λύση του Κυπριακού υπερβαίνει τις διαχωριστικές γραμμές και μπορούνε να βρεθούν σε αυτό το θέμα συγκλίσεις, όλοι μια γροθιά, να παλέψουμε για την επανένωση του τόπου», λέει ο κ. Φιλοθέου.

Και στο ερώτημα του euronews, εάν τελικά το Κυπριακό φέρνει πιο κοντά Νεοφύτου και Μαυρογιάννη, η απάντηση του Λεόντιου Φιλοθέου είναι ξεκάθαρη: «Θεωρούμε ότι το Κυπριακό, υπάρχει περισσότερο περιθώριο ακριβώς για να έρθουν πιο κοντά Νεοφύτου και Μαυρογιάννης. Είναι διακηρυγμένη θέση για συνέχιση των συνομιλιών από εκεί που διακόπηκαν το 2017 στο Κραν Μοντανά για να καλύψουμε το τελευταίο μίλι είναι. Είναι δεδηλωμένη η θέση για αποδοχή του πλαισίου Γκουτέρες ως είχε, χωρίς να μπούμε στη λογική των επαναδιαπραγματεύσεων από μηδενική βάση, που βάζει ο κ. Χριστοδουλίδης, άρα το Κυπριακό ναι και η λύση του Κυπριακού στη βάση της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας είναι ένα πεδίο στο οποίο ναι, υπάρχει σύγκλιση».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments