Διεθνή

Το τεθωρακισμένο «δώρο» Πιστόριους στην Ουκρανία

Το τεθωρακισμένο «δώρο» Πιστόριους  στην Ουκρανία

Πηγή Φωτογραφίας: Ronny HARTMANN / AFP

Αιφνιδιαστική επίσκεψη πραγματοποίησε ο Γερμανός υπουργός Άμυνας Μπόρις Πιστόριους

Αιφνιδιαστική επίσκεψη πραγματοποίησε ο Γερμανός υπουργός Άμυνας Μπόρις Πιστόριους. Η επίσκεψή του συνοδεύθηκε από την δέσμευση για παράδοση 178 αρμάτων μάχης στην Ουκρανία μέσα στο επόμενο διάστημα.

«Το πρώτο Leopard 2 έφτασε στο Κίεβο. Θα ακολουθήσουν τα υπόλοιπα», έγραψε στο Twitter o Ουκρανός ομόλογός του, Ολέξιι Ρέζνικοφ, αναρτώντας μια φωτογραφία του όπου εικονίζεται μαζί με τον Πιστόριους να κρατάει ένα μοντέλο του γερμανικού άρματος σε μικρογραφία..

Η ανακοίνωση του Γερμανού υπουργού Άμυνας είναι μια άκρως ενθαρρυντική είδηση για την Ουκρανία και συμπίπτει με μια αιφνιδιαστική επίσκεψη στο Κίεβο του Γερμανού υπουργού Άμυνας Μπόρις Πιστόριους. Μέχρι 178 «Leopard 1A5» μπορούν να παραδοθούν στην Ουκρανία. . Ο υπουργός Άμυνας Πιστόριους δήλωσε στο Κίεβο ότι θα πρέπει να υπάρχουν έως και 25 κύρια άρματα μάχης μέχρι το καλοκαίρι.

Το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικονομίας και Τεχνολογίας ενέκρινε την εξαγωγή έως και 178 κύριων αρμάτων μάχης «Leopard 1A5» στην Ουκρανία. Αυτό ανακοινώθηκε από κοινού από τα υπουργεία Οικονομίας και Άμυνας στο Βερολίνο. Η κυβέρνηση είχε ήδη χορηγήσει την άδεια κατ’ αρχήν την περασμένη εβδομάδα, αλλά δεν είχε ακόμη καθορίσει αριθμό.

Επί του παρόντος, τα τανκς είναι σταθμευμένα σε εργοστάσια εξοπλισμών ή σε περίπτερα. Ως εκ τούτου, ο αριθμός των δεξαμενών που μπορούν πραγματικά να παραδοθούν στην Ουκρανία θα εξαρτηθεί από τις «απαραίτητες εργασίες συντήρησης», συνεχίζει η δήλωση.

Τα τανκς θα παραδοθούν όχι μόνο από τη Γερμανία, αλλά από μια ομάδα ευρωπαϊκών κρατών όπως η Ολλανδία, η Δανία και άλλα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments