Διεθνή

Ο Ζελένσκι επιδιώκει να τοποθετήσει την Ουκρανία στην ΕΕ

Ο Ζελένσκι επιδιώκει να τοποθετήσει την Ουκρανία στην ΕΕ

Πηγή Φωτογραφίας: telegram

Η Ουκρανία καταπολεμά τους Ρώσους εισβολείς για να διατηρήσει τον ευρωπαϊκό «τρόπο ζωής»

Η Ουκρανία καταπολεμά τους Ρώσους εισβολείς για να διατηρήσει τον ευρωπαϊκό «τρόπο ζωής», δήλωσε ο Volodymyr Zelenskyy την Πέμπτη στις Βρυξέλλες, προβάλλοντας ένθερμη υπόθεση για την ένταξη της χώρας του στην ΕΕ. «Είμαι εδώ για να υπερασπιστώ τον δρόμο του λαού μας για το σπίτι», είπε ο Ουκρανός πρόεδρος από το αναλόγιο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μιλώντας σε εκατοντάδες βουλευτές της ΕΕ και ανώτατους αξιωματούχους.

«Αυτή είναι η Ευρώπη μας, αυτοί είναι οι κανόνες μας, αυτός είναι ο τρόπος ζωής μας και για την Ουκρανία, είναι ο δρόμος προς το σπίτι, ένας τρόπος για το σπίτι», είπε. Ήταν η πρώτη αυτοπροσώπως ομιλία του Ζελένσκι στις Βρυξέλλες μετά την εισβολή της Ρωσίας πέρυσι, μέρος ενός ταξιδιού που είχε σκοπό να εδραιώσει τον δεσμό της Ουκρανίας με την ΕΕ. Το Κίεβο ελπίζει να ενταχθεί στην ΕΕ σε χρόνο ρεκόρ, καθώς και να πείσει τις χώρες της ΕΕ να δεσμευτούν όχι μόνο σύγχρονα άρματα μάχης αλλά και μαχητικά αεροσκάφη καθώς η Ρωσία προετοιμάζει μια νέα επίθεση.

Η ομιλία του Zelenskyy αφορούσε σε μεγάλο βαθμό το θέμα ότι η Ουκρανία και η ΕΕ είναι αλληλένδετες, μοιράζονται και τις δύο αξίες, μια ιστορία – και ένα μέλλον. «Η Ουκρανία θα γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης», προέβλεψε.

Πηγή: Politico.eu/BY EDDY WAX AND CORY BENNETT

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments