Pagenews.gr Varometro. Παραγωγή pagenews.gr Varometro. Παραγωγή pagenews.gr
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ
Κωνσταντίνος Κυρανάκης
Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας
Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ

Κωνσταντίνος Κυρανάκης – Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος στο pagenews.gr: Αντιπαράθεση για το «μπλόκο» σε Κασιδιάρη

O κ. Κωνσταντίνος Κυρανάκης Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας και ο κ. Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ μίλησαν στο pagenews.gr όπου αναφέρθηκαν στην τροπολογία "μπλόκο" στο κόμμα Κασιδιάρη και άλλα θέματα. 

O κ. Κωνσταντίνος Κυρανάκης Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας και ο κ. Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ μίλησαν στο pagenews.gr και την εκπομπή “Το Βαρόμετρο”  με τη Σοφία Χύτου  όπου αναφέρθηκαν στην τροπολογία “μπλόκο” στο κόμμα Κασιδιάρη και άλλα θέματα. 

Κυρανάκης – Μεϊκόπουλος στο pagenews.gr: Για την τροπολογία “μπλόκο” στο κόμμα Κασιάρη

Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Κυρανάκης δήλωσε: “Ναι καταρχάς αυτό που ψηφίστηκε είναι μία απλή προσθήκη στο Νόμο που ίσχυε ήδη περί απαγόρευσης καθόδου και κατάρτισης συνδυασμών για καταδικασμένους από την Ελληνική Δικαιοσύνη με ποινή κάθειρξης ο οποίος ψηφίστηκε το 2021, είναι 48/ 0421 με ευρεία πλειοψηφία τότε και είχε ψηφίστηκε από το ΣΥΡΙΖΑ και από το ΠΑΣΟΚ και αν θυμάμαι και από ένα ακόμα κόμμα και η απαγόρευση ίσχυε κανονικά.  Από τότε μέχρι σήμερα τι άλλαξε, άλλαξε ότι προσπάθησαν αυτοί οι καταδικασμένοι να βρούνε άλλα πρόσωπα ξαδέρφια, ανήψια, συνονόματους, για να φτιάξουν μία εικονική ηγεσία.

Είναι μία εικονική ηγεσία η οποία με κάποιο τρόπο πρέπει να αντιμετωπιστεί. Άρα λοιπόν η προσθήκη την οποία ψηφίσαμε και δυστυχώς δεν ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ και πρέπει να μας εξηγήσει γιατί, αφορά την εικονικότητα στην προσπάθεια που έκανε ο Κασιδιάρης να κοροϊδέψει ουσιαστικά τον ελληνικό λαό αλλά και τους θεσμούς για το ποιος είναι ο πραγματικός αρχηγός του κόμματος. Εμείς σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε ανθρώπους οι οποίοι έχουν καταδικαστεί για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και είναι υμνητές του Χίτλερ και φέρουν τη σβάστιγκα χαραγμένη στο σώμα τους να έχουν πρώτον το θράσος να αποκαλούν το κόμμα τους Έλληνες ,όταν οι Έλληνες έχουν παππούδες που σφαγιάστηκαν από τους Ναζί οι οποίοι έφεραν τη σβάστιγκα στις στολές στον ρουχισμό τους και δεύτερον ανθρώπους οι οποίοι έχουν με τη δράση τους εγκληματίσει στην Ελλάδα, έχουν βιαιοπραγήσει, έχουν δολοφονήσει έχουν κάνει όλα αυτά τα οποία έχουν αποδειχθεί από την Ελληνική δικαιοσύνη”.

Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κ. Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος σημείωσε: “Καταρχάς για να δώσουμε το περίγραμμα που διεξήχθη η συζήτηση τις προηγούμενες ημέρες στη Βουλή, συζητήσαμε βαθιάς πολιτικής ουσίας και τάξης αλλά και προστασίας και διαφύλαξης της ίδιας της Δημοκρατίας. Δυστυχώς όμως τελικά η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας απέδειξε στην πράξη ότι δεν επεδίωξε ποτέ τη συναίνεση και τη σύμπτωση των απόψεων των πολιτικών κομμάτων σε σχέση με ένα μείζον πολιτικό και δημοκρατικό ζήτημα. Κάναμε στην αρχική μας πρόταση που δημοσιοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στη δημόσια σφαίρα, κάναμε ένα βήμα πίσω και δεχθήκαμε ως βάση συζήτησης την πρόταση που έγινε από τον κ. Αλιβιζάτο  και τον κ. Κοντιάδη έγκριτων Συνταγματολόγων σε σχέση με την αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής  και του Ναζισμού. Τι ήταν αυτή η πρόταση; Επί της ουσίας έλεγε ότι άτομα τα οποία έχουν οριστικά καταδικαστεί με βάση τα άρθρα του Ποινικού Κώδικα 187-187 Α δεν έχουν δικαίωμα καθόδου στις εκλογές. Αυτή ήταν και η πρόταση του Αλιβιζάτου.

Δεν το αποδέχτηκε ούτε αυτό η Νέα Δημοκρατίακαι  επέμεινε στη δική της προβληματική διάταξη η οποία κάνει δύο πάρα πολύ σημαντικά πράγματα. Το πρώτο είναι ότι ανάγει το αρμόδιο τμήμα του Αρείου Πάγου σε πολιτικό παράγοντα του συστήματός μας. Δηλαδή ο άλλος θα κάνει πολιτικές κρίσεις επί του άρθρου 29. Πρώτη φορά εισάγεται ερμηνευτική διάταξη για το άρθρο 29 του Συντάγματος δηλαδή ποιοι είναι οι λόγοι βάσει των οποίων ένα κόμμα θα αποφασίσει ο Άρειος Πάγος αν διαφυλλάσει ή αν βάζει σε κίνδυνο την ορθή λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος..”. 

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή στο youtube