Διεθνή

Η Γερμανία αρχίζει εκπαίδευση Ουκρανών στα Leopard 2

Η Γερμανία αρχίζει εκπαίδευση Ουκρανών στα Leopard 2

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο

Την εκπαίδευση Ουκρανών στρατιωτών δρομολογεί η γερμανική κυβέρνηση του Όλαφ Σολτς.

Την εκπαίδευση Ουκρανών στρατιωτών δρομολογεί η γερμανική κυβέρνηση του Όλαφ Σολτς. Η πληροφορία μεταδίδεται από γερμανικά μέσα ενημέρωσης και επιβεβαιώνεται από ουκρανικά μέσα. Η εξέλιξη σηματοδοτεί μια μεγαλύτερη εμπλοκή της Γερμανίας στο πλευρό των Ουκρανών, μετά από ένα διάστημα αμφιταλαντεύσεων εκ μέρους του Βερολίνου.

Πιο συγκεκριμένα, με απόφαση του υπουργού Άμυνας Μπόρις Πιστόριους, ο γερμανικός στρατός θα αναλάβει την εκπαίδευση Ουκρανών στρατιωτών σε άρματα μάχης τύπου Leopard 2, εντός της προσεχούς εβδομάδας.

Σύμφωνα με γερμανικά μέσα ενημέρωσης, τις τελευταίες ημέρες, η γερμανική Πολεμική Αεροπορία οδήγησε τις πρώτες ομάδες Ουκρανών στρατιωτών με στρατιωτικό εξοπλισμό από την Πολωνία στη Γερμανία. Στα μέσα της επόμενης εβδομάδας, η εκπαίδευση στα Leopard 2 θα ξεκινήσει σε εξειδικευμένο στρατιωτικό κέντρο εκπαίδευσης στην Κάτω Σαξονία, όπου οι ουκρανικές μονάδες εκπαιδεύονται ήδη στα Marder BMP.

Ο γερμανικός στρατός αποβλέπει, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, σε μια ιδιαίτερη αναβάθμιση των δεξιοτήτων του ουκρανικού στρατού. Η εκπαίδευση θα διαρκέσει μόνο έξι έως οκτώ εβδομάδες. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ο στρατός πρέπει να διδαχθεί την διαχείριση διαχείρισης ενός πολύπλοκου οπλικού συστήματος, καθώς και να εξασκηθεί στην αλληλεπίδραση των τανκς μάχης Leopard και των Marder BMP.

Εάν όλα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο, οι εκπαιδευμένοι μαχητές θα πρέπει να επιστρέψουν στην πρώτη γραμμή στην Ουκρανία με άρματα μάχης Leopard μέχρι τα τέλη Μαρτίου.

Από την αρχή του πολέμου πλήρους κλίμακας, περίπου 1.500 Ουκρανοί στρατιώτες έχουν εκπαιδευτεί σε διάφορους γερμανικούς στρατώνες σε τέτοια οπλικά συστήματα, όπως το αντιαεροπορικό σύστημα Gepard.

Η απόφαση αυτή του υπουργείου Άμυνας της Γερμανίας έρχεται σε μια χρονική συγκυρία, η οποία ήταν σημαδεμένη από την γερμανική αναποφασιστικότητα και την αναβλητικότητα του Γερμανού καγκελαρίου ως προς την αποστολή τανκς τύπου Leopard 2.

Θυμίζουμε ότι ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς εξέφρασε την ελπίδα, ότι μέχρι το τέλος Μαρτίου 80 άρματα μάχης Leopard 2 θα είναι έτοιμα για μεταφορά στην Ουκρανία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments