Nέα της αγοράς

Πεντάγωνο: Σχεδιάζεται νέο όπλο μαζικής καταστροφής

Πεντάγωνο: Σχεδιάζεται νέο όπλο μαζικής καταστροφής

Πηγή Φωτογραφίας: unsplash - pixabay - unsplash

Χιλιάδες drones θα συνεργαστούν για να καταστρέψουν τις εχθρικές άμυνες - αλλά οι ειδικοί φοβούνται ότι οι άνθρωποι θα χάσουν τον έλεγχο των «σμήνων»

Το αμερικανικό Πεντάγωνο σχεδιάζει ένα νέο «όπλο μαζικής καταστροφής», που περιλαμβάνει μία ομάδα από χιλιάδες μη επανδρωμένα αεροσκάφη που χτυπούν από αέρα, γη και νερό για να καταστρέψουν τις εχθρικές άμυνες.

Οι ειδικοί φοβούνται ότι οι άνθρωποι θα μπορούσαν να χάσουν τον έλεγχο των «σμήνων».

Το άκρως απόρρητο έργο, που ονομάστηκε AMASS (Autonomous Multi-Domain Adaptive Swarms-of-Swarms), θαμπορούσε να αντιπροσωπεύει έναν αυτοματοποιημένο πόλεμο σε άνευ προηγουμένου κλίμακα.

Το AMASS βρίσκεται ακόμα στα στάδια σχεδιασμού, αλλά η DARPA (Defense Advanced Research Project Agency) ήδη συλλέγει προσφορές από προμηθευτές για τη σύμβαση των 78 εκατομμυρίων δολαρίων.

Τα μικρά drones θα είναι εξοπλισμένα με όπλα, εργαλεία πλοήγησης και επικοινωνίας, ενώ οι ικανότητές τους κυμαίνονται από την εμπλοκή ραντάρ έως την πραγματοποίηση θανατηφόρων επιθέσεων.

Ενώ η τεχνολογία θα άλλαζε τον τρόπο με τον οποίο οι ΗΠΑ συμμετέχουν σε πολέμους, οι ειδικοί του κλάδου δεν κρύβουν τις ανησυχίες τους.

Ο Zachary Kallenborn, από το Πανεπιστήμιο George Mason στη Βιρτζίνια, είπε: «Καθώς το σμήνος των drone μεγαλώνει διαρκώς σε πλήθος, θα είναι σχεδόν αδύνατο για τους ανθρώπους να διαχειριστούν αποφάσεις και να δράσουν με σύνεση και ασφάλεια».

Εδώ και χρόνια, αναπτύσσει το έργο OFFSET (το Πρόγραμμα Τακτικής με Ενεργοποίηση του OFFensive Swarm), το οποίο θα περιλαμβάνει έως και 250 εναέρια και επίγεια drones.

Ο Kallenborn δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ένα τεράστιο σμήνος drone επιρρεπές σε λάθη θα ήταν τρομακτικό – ένα νέο όπλο μαζικής καταστροφής».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments