Διεθνή

Νέα επίθεση της Ρωσίας στο Μπαχμούτ

Νέα επίθεση της Ρωσίας στο Μπαχμούτ

Πηγή Φωτογραφίας: AP Photo/Libkos

Σε ενημέρωσή του, το ΝΑΤΟ αναφέρει ότι, αυτήν την ώρα, τα ρωσικά στρατεύματα εξαπολύουν νέα επίθεση, εστιάζοντας προς το παρόν στην πόλη Μπαχμούτ

Σε ενημέρωσή του, το ΝΑΤΟ αναφέρει ότι, αυτήν την ώρα, τα ρωσικά στρατεύματα εξαπολύουν νέα επίθεση, εστιάζοντας προς το παρόν στην πόλη Μπαχμούτ, σε μια μικρή πόλη όπου διεξάγονται οι πιο σφοδρές μάχες ανάμεσα στα δύο μέρη. Παρέμβαση υπέρ της καλύτερης στρατιωτικής προετοιμασίας των Ουκρανών πραγματοποίησε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ.

Συγκεκριμένα, η πληροφορία διασταυρώνεται και από τα κρατικά ουκρανικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία διατυπώνουν την εκτίμηση ότι το ρωσικό καθεστώς θα επιχειρήσει νέα γενικευμένη επίθεση στην περιοχή του Λουχάνσκ.

Με βάση τις μυστικές υπηρεσίες της Μεγάλης Βρετανίας, τα ρωσικά στρατεύματα καταβάλλουν αλλεπάλληλες επιθετικές προσπάθειες παρά το γεγονός ότι κάθε  τοπική επίθεση παραμένει πολύ μικρή για να επιτευχθεί σημαντική, εδαφική κατάληψη.

Ο επικεφαλής της περιφερειακής στρατιωτικής διοίκησης εκτιμά ότι, επειδή δεν ακυρώθηκε το έργο της εισόδου στα διοικητικά σύνορα των περιοχών του Ντόνετσκ και του Λουχάνσκ, το καθεστώς του Κρεμλίνου εξακολουθεί να θέλει να καταλάβει ολόκληρη την περιοχή.

Στον διάλογο για την αρτιότερη προετοιμασία της περιοχής, παρεμβαίνει ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, ο οποίος είναι πεπεισμένος ότι η Συμμαχία πρέπει να αυξήσει την παραγωγή των πυρομαχικών του. Η Ουκρανία χρησιμοποιεί περισσότερα πυρομαχικά από τις παραγωγικές δυνατότητες των μελών του ΝΑΤΟ. Αυτή η παρατήρηση είναι μια πρόκληση για το Κίεβο και για τους Συμμάχους επειδή τα αποθέματα εξαντλούνται.

Ο Γενς Στόλτενμπεργκ προτρέπει τα κράτη μέλη να αυξήσουν την παραγωγή, πράγμα που σημαίνει περισσότερες επενδύσεις.

«Ο χρόνος παράδοσης για πυρομαχικά μεγάλου διαμετρήματος έχει πάει από 12 σε 28 μήνες. Οι παραγγελίες που γίνονται σήμερα θα παραδοθούν μόνο δυόμισι χρόνια αργότερα. Επομένως, πρέπει να αυξήσουμε την παραγωγή μας και να επενδύσουμε στις παραγωγικές μας ικανότητες», επιμένει ο Γ. Στόλτενμπεργκ.

Το ερώτημα αυτό βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη της συνάντησης των Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ,την Τρίτη και την Τετάρτη στιςΒρυξελλες. Όμως ο χρόνος τελειώνει. Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα της Συμμαχίας, η ρωσική επίθεση που αναμένεται την άνοιξη έχει ήδη ξεκινήσει.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments