Πολιτική

Τσίπρας: Αυτές οι εκλογές θα έχουν εκπλήξεις

Τσίπρας: Αυτές οι εκλογές θα έχουν εκπλήξεις

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Εκλογές «εκπλήξεων» αναμένει ο Αλέξης Τσίπρας 

Εκλογές «εκπλήξεων» αναμένει ο Αλέξης Τσίπρας και έθεσε το στόχο ο ΣΥΡΙΖΑ– Προοδευτική Συμμαχία, να πετύχει μια καθαρή νίκη προκειμένου να συγκροτήσει μια προοδευτική κυβέρνηση.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μιλώντας στον Alpha, χαρακτήρισε «παλαιοκομματικής λογικής» και «φιλοδώρημα» τις παροχές που ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας πως αυτά που είχε δώσει η δική του κυβέρνηση ήταν αναγκαία ύστερα από μια μακρά περίοδο λιτότητας. «Το 2015- 2018 συγκυβερνούσαμε με την τρόικα», ανάφερε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία χαρακτήρισε κοστολογημένο το πρόγραμμά του και επανέλαβε την εξαγγελία για αύξηση του κατώτατου μισθού στα 880 ευρώ και των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων κατά 10%.

Ως προς τις συντάξεις, δεσμεύτηκε για καταβολή των αναδρομικών, τονίζοντας πως οι δεσμεύσεις του είναι φειδωλές κι όχι σπάταλες αφού υπάρχουν πάνω από τέσσερα δισ. ευρώ υπερέσοδα στο δημόσιο ταμείο.

«Η μεσαία τάξη επιβιώνει με κουπόνια σήμερα. Θέλουμε μια βιώσιμη και δίκαιη ανάπτυξη για να μεγαλώσουμε την πίτα», τόνισε.

Σε σχέση με τους πλειστηριασμούς, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε πως δεν θα καταπέσουν οι εγγυήσεις του ελληνικού Δημοσίου αν υπάρξει ένα προστατευτικό πλαίσιο, υποσχόμενος πως σε λίγες ημέρες θα παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο.

«Επεκτείναμε την προστασία του νόμου Κατσέλη με το νόμο Σταθάκη μέχρι το τέλος του 2019. Τώρα είμαστε μπροστά στη μεγαλύτερη αναδιανομή πλούτου. Δεσμευόμαστε για την επαναφορά της προστασίας της πρώτης κατοικίας, με κοινωνικά κριτήρια. Επιδότηση της δόσης για τους πιο ευάλωτους. Η κυβέρνηση έχει σχέδιο εξυπηρέτησης λίγων».

Στη συνέχεια, ο κ. Τσίπρας είπε πως θα έπρεπε να ξέραμε πότε θα γίνουν εκλογές, όταν ακόμα κι ο Ταγίπ Ερντογάν τις είχε ανακοινώσει τρεις μήνες νωρίτερα.

Εξηγώντας την αποχή του ΣΥΡΙΖΑ από τις ψηφοφορίες στη Βουλή, βρήκε την ευκαιρία να επαναφέρει το θέμα των παρακολουθήσεων, υπογραμμίζοντας πως δεν υπάρχει ούτε μία εξήγηση: “Υπάρχει κατάλυση βασικών αρχών του κράτους δικαίου”.

Ως προς το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, ο πρώην πρωθυπουργός δήλωσε πως ο ίδιος ο Νίκος Ανδρουλάκης είχε πει πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον άκουγε για να τον έχει σε ομηρία.

Όσον αφορά τις μετεκλογικές συνεργασίες, ο κ. Τσίπρας τόνισε πως οι εκλογές δεν είναι διπλές και η μόνη Κυριακή μπορεί να δώσει μια προοδευτική κυβέρνηση με το ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα με καθαρή νίκη απέναντι σε μια αυτοδύναμη ΝΔ.

Επανέλαβε πως δεν τον αφορούν σενάρια κυβέρνησης ηττημένων, προσθέτοντας πως οι δημοσκοπήσεις δεν είναι ασφαλές εργαλείο πρόβλεψης του εκλογικού αποτελέσματος.

“Οι εκλογές θα κριθούν από το ποιοι θα πάνε στην κάλπη. Αν οι νέοι πάνε στην κάλπη. Αυτές οι εκλογές θα είναι μεγάλων εκπλήξεων. Όταν η διακύβευση είναι η επιβίωση και ζητήματα δημοκρατίας δεν είναι ιδεολογικό το θέμα, αλλά κοινωνικό”.

Κλείνοντας, ο κ. Τσίπρας ζήτησε ένα γόνιμο διάλογο κατά την προεκλογική περίοδο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments