Διεθνή

Ο Στόλτενμπεργκ «διαψεύδει» τον Καντίροφ

Ο Στόλτενμπεργκ «διαψεύδει» τον Καντίροφ

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο

Από το μεσημέρι ο Ραμζάν Καντίροφ αναγγέλλει την κατάκτηση της Πολωνίας και της Γερμανίας.

Από το μεσημέρι ο Ραμζάν Καντίροφ αναγγέλλει την κατάκτηση της Πολωνίας και της Γερμανίας. Η απάντηση, έμμεση βέβαια, διατυπώθηκε από τον Γενς Στόλτενμπεργκ που , ως γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, έχει συμπεράνει πως είναι οριστικά αδύνατο για την Μόσχα και τους συνοδοιπόρους της να κατακτήσει την Ουκρανία.

Ο επικεφαλής της Τσετσενίας, δοτός από τον δικτάτορα του Κρεμλίνου, εμφανίστηκε με αμφίεση νεορθόδοξου «Ταλιμπάν» και  ισχυρίστηκε ότι η Ρωσία θα καταλάβει την Ουκρανία, την Πολωνία, την Γερμανία, το ΝΑΤΟ και την Δύση.

Η κυβέρνηση του Ζελένσκι πρέπει να συνθλιβεί αποφάνθηκε ο εθνικιστής πολιτικός, «η νίκη είναι να καταστρέψουμε τη συμμορία με αρχηγό τον Ζελένσκι που πυροβολεί στην περιοχή μας και σκοτώνει τους πολίτες μας».

Το θείο τέκνο του Β. Πούτιν εξακολούθησε βάζοντας στο «κάδρο» την Πολωνία και την Γερμανία. Έτσι, αφού οι Ρώσοι κάνουν ένα «πρόσθετο δημοψήφισμα στην Ουκρανία», θα διεξάγουν εκλογές, θα εκλέξουν νέο πρόεδρο και θα δημιουργήσουν «σχέσεις σαν συμμαχικά κράτη». Και «για να το κάνουμε αυτό, πρέπει να ρίξουμε μία μπουνιά στο πρόσωπο αυτών που ουρλιάζουν!». «Η Γερμανία που στέλνει τανκς, είτε θέλει είτε δεν θέλει ο Σολτς. Η Πολωνία που φωνάζει σαν κόκορας μέρα και νύχτα, και οι δύο χώρες θα γίνουν δικές μας», κατέληξε ο βραβευμένος ήρωας της Ρωσικής Ομοσπονδίας από τον Πούτιν το 2014.

Στο ζήτημα της εξέλιξης της πολεμικής σύγκρουσης αναφέρθηκε αργότερα και ο Γενς Στόλτενμπεργκ. Ο γενικός γραμματέας της Ατλαντικής Συμμαχίας διαπίστωσε πως, δυστυχώς, «σχεδόν ένα χρόνο μετά τη βίαιη εισβολή του, ο πρόεδρος Πούτιν δεν δείχνει κανένα σημάδι ότι προετοιμάζεται για ειρήνη. Αντιθέτως, εξαπολύει νέες επιθέσεις και στοχεύει αμάχους, πόλεις και κρίσιμες υποδομές».

Ωστόσο, η ηγεσία της Ρωσίας καλείται να κατανοήσει, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, ότι δεν πρόκειται να κατακτήσει ποτέ τα ουκρανικά εδάφη, να καθυποτάξει τον ουκρανικό λαό, να «σβήσει» τον Ουκρανό πρόεδρο. Έτσι, «ο Πούτιν πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι δεν μπορεί να νικήσει και γι’ αυτό πρέπει να συνεχίσουμε να παρέχουμε στην Ουκρανία γρήγορα τα όπλα και τα πυρομαχικά που χρειάζεται για να ανακαταλάβει εδάφη και να επικρατήσει ως κυρίαρχο έθνος στην Ευρώπη».

Η στρατιωτική εξέλιξη της σύγκρουσης παραμένει όμως μια σοβαρή υπόθεση, «αντιμετωπίζουμε τη μεγαλύτερη κρίση ασφαλείας σε μια γενιά» και η Συμμαχία πρέπει να ενδυναμώσει περισσότερο την άμυνά της, συμπλήρωσε ο Γενς Στόλτενμπεργκ, ο οποίος προτίμησε να τοποθετηθεί πιο υπεύθυνα από ό,τι  Καντίρεφ, αποφεύγοντας ύφος και όρους κοινωνικού περιθωρίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments