Ειδήσεις

Σπύρος Χαγκαμπιμάνα: Ο άνθρωπος που μπορεί να γίνει ο πρώτος μαύρος Έλληνας βουλευτής

Σπύρος Χαγκαμπιμάνα: Ο άνθρωπος που μπορεί να γίνει ο πρώτος μαύρος Έλληνας βουλευτής

Πηγή Φωτογραφίας: PRINT SCREEN

Ο Σπύρος Ρίτσαρντ Χαγκαμπιμάνα μπορεί να αποτελέσει τον πρώτο μαύρο βουλευτή στο ελληνικό κοινοβούλιο, αφού η Νέα Δημοκρατία εξετάζει σοβαρά να είναι υποψήφιός της στις επόμενες εκλογές.

Ο Χαγκαμπιμάνα έχει περάσει πολλά στη ζωή του, ενώ αυτήν τη στιγμή εργάζεται στη Γενική Γραμματεία Μετανάστευσης. Ο ίδιος έχει σπουδάσει στην Ελλάδα, καθώς ήρθε αρχικά για να φοιτήσει στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων.

Στη συνέχεια έμεινε στη χώρα, συνεχίζοντας τις σπουδές του και στη Νομική Σχολή Αθηνών, όπου μάλιστα είχε εμπλακεί με τη φοιτητική πολιτική ζωή, καθώς ήταν μέλος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.

Αργότερα επέστρεψε στο Μπουρούντι, όπου γεννήθηκε, και το καθεστώς τον φυλάκισε. Με τη βοήθεια των ελληνικών αρχών αποφυλακίστηκε και από το 2016 επέστρεψε μόνιμα στην Ελλάδα. Σήμερα εργάζεται στη Γενική Γραμματεία Μετανάστευσης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι ειλημμένη απόφαση της Πειραιώς ο κ. Χαγκαμπιμάνα να είναι υποψήφιος με τη ΝΔ στη Β’ Πειραιώς, σε μια κίνηση υψηλού πολιτικού συμβολισμού, καθώς, εκτός των άλλων, η συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια είναι αυτή όπου η Χρυσή Αυγή είχε ιδιαίτερα μεγάλη δύναμη.

Ο Σπύρος-Ρίτσαρντ Χαγκαμπιμάνα στις τελευταίες εσωκομματικές εκλογές εξελέγη πρώτος σε σταυρούς σύνεδρος στη Β’ Πειραιά.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στη Βασιλική Σιούτη, ρωτήθηκε γιατί επέλεξε το κόμμα της ΝΔ και απάντησε:

«Η Νέα Δημοκρατία είναι η πολιτική μου οικογένεια, αυτή με εμπνέει. Από τη μεταπολίτευση και μετά καθορίζει τη μοίρα της χώρας και δεν σταμάτησε ποτέ να πρωταγωνιστεί. Αυτό σημαίνει ότι έχει γερές βάσεις, από την ίδρυση του κόμματος ως σήμερα. Προχωρά με στρατηγική και σχέδιο, πάντα δίπλα στην κοινωνία. Ως αξιωματικός του Ναυτικού έχω ιδιαίτερα συναισθήματα για την πατρίδα μου και δεν θα μπορούσα να είμαι σε ένα κόμμα που δεν έχει και πατριωτικά χαρακτηριστικά».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments