Διεθνή

Ο Καντίροφ δημιουργεί δική του «Wagner»

Ο Καντίροφ δημιουργεί δική του «Wagner»

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ο ηγέτης της Τσετσενίας Ραμζάν Καντίροφ ανακοίνωσε ότι θα δημιουργήσει μια δική του στρατιωτική εταιρεία κατά το πρότυπο της ιδιωτικής στρατιωτικής ομάδας Wagner

Ο ηγέτης της Τσετσενίας Ραμζάν Καντίροφ ανακοίνωσε ότι θα δημιουργήσει μια δική του στρατιωτική εταιρεία κατά το πρότυπο της ιδιωτικής στρατιωτικής ομάδας Wagner, την οποία διοικεί ο Γεβγένι Πριγκόζιβν, «Έτερος Καππαδόκης» του πιο αδιάλλακτου και στρατοκρατικού εθνικισμού του κύκλου Πούτιν.

Η είδηση μεταδίδεται από κρατικά ρωσικά μέσα και αναφέρει ότι  ο Ρ. Καντίροφ σημειώνει την πρόθεσή του να δημιουργήσει μια ιδιωτική στρατιωτική εταιρεία μετά την ολοκλήρωση του έργου  του στον διοικητικό μηχανισμό του ρωσικού κράτους και στην Τσετσενία, όπου είναι διορισμένος στη θέση του διοικητή από τον Β. Πούτιν.

«Τώρα μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι ο ιδιωτικός στρατιωτικός σύνδεσμος Wagner έχει αποδείξει την αποτελεσματικότητά του στο στρατιωτικό σχεδιασμό. Είναι ανάγκη, λοιπόν, να ενισχυθούν παρόμοιες προσπάθειες.. Χωρίς καμία αμφιβολία, η Ρωσία χρειάζεται αυτού του είδους την παροχή υπηρεσιών».

Ο Ρ. Καντίροφ συμπλήρωσε πως «σχεδιάζω σοβαρά, μετά την ολοκλήρωση της δουλειάς μου στη δημόσια υπηρεσία, να ανταγωνιστώ τον αγαπητό μας αδελφό Γεβγένι Πριγκοζιν και να δημιουργήσω μια ιδιωτική στρατιωτική εταιρεία. Νομίζω ότι όλα θα πάνε καλά».

Ο Καντίροφ πρόσθεσε ότι η ιδιωτική στρατιωτική εταιρεία Wagner κατάφερε να επιτύχει εντυπωσιακά αποτελέσματα στην πολεμική ζώνη: «Παρ’ όλες τις δυσκολίες, η ομάδα Wagner πετυχαίνει τον στόχο του σε οποιαδήποτε κατάσταση».

Πέρα από τα μελλοντικά επαγγελματικά σχέδια – βαδίζει κοντά στα πενήντα, ο επαγγελματίας πατριώτης – , ο Ρ. Καντίροφ παρεμβαίνει για δεύτερη φορά μέσα σε ελάχιστες ημέρες. Την προηγούμενη φορά, είχε μιλήσει για την κατάκτηση της Πολωνίας  και την «απελευθέρωση» της Ανατολικής Γερμανίας. Αδρά χρηματοδοτούμενος από το κράτος υπό τον Β. Πούτιν, ο Καντίροφ έχει διατυπώσει, μαζί με άλλα ακροδεξιά και ένοπλα στοιχεία, τις πλέον άκαμπτες και ανυποχώρητες απόψεις έναντι του δυτικού κόσμου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments