Διεθνή

Λουκασένκο: Η Κίνα κινείται στο ίδιο ειρηνευτικό πνεύμα με την Ρωσία

Λουκασένκο: Η Κίνα κινείται στο ίδιο ειρηνευτικό πνεύμα με την Ρωσία

Πηγή Φωτογραφίας: AP PHOTO

Την πλήρη σύμπνοια της Λευκορωσίας με τις θέσεις της Ρωσίας για ειρήνη εκφράζει με παρέμβασή του σε κινεζικό δίκτυο ο πρόεδρος Αλεξάντερ Λουκασένκο.

Την πλήρη σύμπνοια της Λευκορωσίας με τις θέσεις της Ρωσίας για ειρήνη εκφράζει με παρέμβασή του σε κινεζικό δίκτυο ο πρόεδρος Αλεξάντερ Λουκασένκο. Η στοίχισή του Μινσκ με τη Μόσχα συνεχίζει να είναι αρραγής και απόλυτη.

Πιο αναλυτικά, ο Λευκορώσος πρόεδρος δήλωσε πριν από λίγο, όπως μεταδίδουν ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης ότι η Ρωσία υποστηρίζει τον τερματισμό της πολεμικής σύγκρουσης στην Ουκρανία. Εντούτοις, η ειρηνική λύση εξαρτάται από τις ενέργειες των Ηνωμένων Πολιτειών, όπως δήλωσε ο Αλ. Λουκασένκο σε κινεζικό μέσο.

«Είμαι απολύτως πεπεισμένος, είμαι 100% σίγουρος», τόνισε ο Λευκορώσος ηγέτης, «ότι οι Ρώσοι τείνουν να θέλουν να τελειώσει αυτή η σύγκρουση. Όλα όμως εξαρτώνται από τους Αμερικανούς. Οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να γίνουν περισσότερο πρακτικές. Η Αμερική πρέπει να κάνει πιο πρακτικά βήματα προς την Ειρήνη. Και τότε, θα υπάρξει ειρήνη».

Ο Λευκορώσος πρόεδρος συμπλήρωσε, λέγοντας ότι «ο δρόμος μας στην Ουκρανία είναι ένας δρόμος ειρήνης. Και οι Κινέζοι παραμένουν και κινούνται στο ίδιο μονοπάτι».

Με τις δηλώσεις αυτές, ο Αλ. Λουκασένκο ταυτίζεται πλήρως με την ρωσική ρητορική των δύο τελευταίων ημερών, σύμφωνα με την οποία η Κίνα κατέθεσε ενδιαφέρουσες προτάσεις ειρηνικής διεξόδου από την πολεμική διένεξη, σε αντίθεση προς την Ουάσιγκτον που θεωρεί πως το Πεκίνο επιδιώκει ουσιαστικά την προώθηση των δικών του γεωπολιτικών και διεθνοπολιτικών συμφερόντων.

Υπενθυμίζεται ότι, πρόσφατα, γνωστοποιήθηκε ότι η Λευκορωσία προετοιμάζει την δημιουργία ενός σώματος 150.000 εθελοντών και ότι είναι πιθανή ακόμη και η πλήρης προσάρτησή της από την Ρωσία, η οποία λέγεται ότι θα έχει ολοκληρωθεί έως τα τέλη της δεκαετίας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments