Αθλητισμός

ΜΥΘΙΚΟΣ Ντουπλάντις – Νέο παγκόσμιο ρεκόρ στα 6,22μ

ΜΥΘΙΚΟΣ Ντουπλάντις – Νέο παγκόσμιο ρεκόρ στα 6,22μ

Πηγή Φωτογραφίας: Twitter- @ians_india

Ο Σουηδός κατέρριψε για 6η φορά το παγκόσμιο ρεκόρ στο μίτινγκ της Γαλλίας

Ο φοβερός και τρομερός Αρμάντ Ντουπλάντις συνέχισε τις υψηλές πτήσεις του στο άλμα επί κοντώ, καταρρίπτοντας για 6η φορά το παγκόσμιο ρεκόρ που κατείχε ο ίδιος!

Ο Σουηδός που είναι γνωστός ως Μόντο, στο μίτινγκ του Κλερμόν-Φεράν της Γαλλίας, βελτίωσε κατά ένα εκατοστό την κορυφαία επίδοση στον κόσμο, υπερβαίνοντας τα 6.22μ, κάνοντας ξανά… το θαύμα του. Νωρίτερα πέρασε με τη δεύτερη προσπάθεια τα 5.91μ, ανέβηκε μετά στα 6,01μ., άλμα που πέρασε με την πρώτη κι εξασφάλισε τη νίκη.

Βλέποντας τον Αυστραλό Μάρσαλ να μην μπορεί να τον ξεπεράσει, έβαλε απευθείας τον πήχη στα 6,22μ. για να δοκιμάσει ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ. Στην τρίτη του προσπάθεια τα κατάφερε κι έτσι βελτίωσε κατά ένα εκατοστό την καλύτερη επίδοση στον πλανήτη.

Να σημειωθεί ότι ο κορυφαίος αθλητής όλων των εποχών στο άλμα επί κοντώ δεν θα λάβει μέρος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου που θα διεξαχθεί από τις 2 έως τις 5 Μαρτίου στην Κωνσταντινούπολη.

O Μόντο έκανε το πρώτο του παγκόσμιο ρεκόρ τον Φεβρουάριο του 2020 στο Τορούν όταν πήδηξε στα 6,17μ και μια εβδομάδα αργότερα στη Γλασκώβη ανέβηκε στα 6,18μ. Δύο χρόνια μετά έφτασε στα 6,19μ στο Βελιγράδι και μετά από 13 ημέρες στα 6,20μ στην ίδια πόλη.

Το τελευταίο του παγκόσμιο ρεκόρ ήταν τα 6,21μ στο Όρεγκον (24/7/22).

O «Τσάρος των αιθέρων» Σεργκέι Μπούμπκα στη δεκαετία του ’80 και 90′ είχε καταρρίψει 35 φορές το παγκόσμιο ρεκόρ σε ανοιχτό (17) και κλειστό (18) στίβο. Ο Ντουπλάντις πήδηξε για 60η φορά στην καριέρα του πάνω από τα 6μ και είναι μόλις 23 ετών.

Θυμίζουμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 κέρδισε το χρυσό μετάλλιο!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments