ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ
Γιώργος Κατρούγκαλος
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ -Τομεάρχης Εξωτερικών

Γιώργος Κατρούγκαλος στο pagenews.gr: Για την υπόθεση Πολάκη, ελληνοτουρκικά, σχέσεις Ελλάδας – ΗΠΑ

Ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και Τομεάρχης Εξωτερικών κ. Γιώργος Κατρούγκαλος μίλησε στο pagenews.gr και αναφέρθηκε στην αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ από τις αναρτήσεις Πολάκη, τις επερχόμενες εκλογές, την επίσκεψη Μπλίνκεν στην Ελλάδα. 

Ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και Τομεάρχης Εξωτερικών κ. Γιώργος Κατρούγκαλος μίλησε στο pagenews.gr και την εκπομπή “Opinion Leader” με τη Σοφία Χύτου όπου αναφέρθηκε στην αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ από τις αναρτήσεις Πολάκη, τις επερχόμενες εκλογές, την επίσκεψη Μπλίνκεν στην Ελλάδα.

Γιώργος Κατρούγκαλος στο pagenews.gr: Για την αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ από τις αναρτήσεις Πολάκη

Ο κ. Γιώργος Κατρούγκαλος σημείωσε: “Πολύ σωστά παρατηρήσατε ότι αυτό το μεγάλο πολιτικό λάθος του κυρίου Πολάκη να στρέψει την ατζέντα συζήτησης όχι σε αυτά που απασχολούν τον κόσμο, κυρίως  η ακρίβεια. τα προβλήματα με τη δημοκρατία και τους θεσμούς, το σκάνδαλο των υποκλοπών, τα θέματα εξωτερικής πολιτικής τα κουβεντιάζουμε τώρα επί ενός θέματος που δημιουργήθηκε ως μη όφειλε. Η τελευταία ανάρτηση του κ. Πολάκη είναι αντίθετη στην πολιτική θέση του κόμματος που είχε εκφραστεί δύο μέρες νωρίτερα με τη συνέντευξη του κ. Τσίπρα  σε κυριακάτικη εφημερίδα. Περιέχει στοιχεία τα οποία τα οποία είναι αντίθετα με τη λογική, την κουλτούρα και την ηθική της Αριστεράς. Για αυτό θεωρώ ότι για αυτό ακριβώς το λόγο η παραπομπή στα όργανα, στην επιτροπή Δεοντολογίας ήταν αναγκαία. Από την άλλη μεριά θεωρώ ιδιαίτερα υποκριτική τη στάση της Νέας Δημοκρατίας γιατί παρά αυτό το σφάλμα στο οποίο αναφέρθηκα ο κ. Πολάκης είχε αναδείξει πολύ υπαρκτά σκάνδαλα της ΝΔ, πολύ σοβαρά προβλήματα που αφορούν την υπονόμευση της Δημοκρατίας. Θεωρώ ότι το να δίνει τη μάχη των εντυπώσεων το κυβερνητικό κόμμα επί των τελευταίων δηλώσεων του κ. Πολάκη είναι κατά τη γνώμη μου μια έλλειψη αντίληψης..” σημείωσε μεταξύ άλλων. 

Γιώργος Κατρούγκαλος στο pagenews.gr: Για την επιτροπή Δεοντολογίας 

“Έχουμε ένα 15μελές όργανο μετά το τελευταίο συνέδριο για τέτοια θέματα, είτε αυτεπάγγελτα είτε κατόπιν παραπομπής. Εκεί θα εμφανιστεί ο κ. Πολάκης. Δεν μπορώ να προδικάσω την κατάληξη της συζήτησης, θα εξαρτηθεί και από το τι θα πει και ο ίδιος. Θεωρώ πάντως ότι εκεί είναι κυρίως ο ρόλος για να συζητούνται αυτά τα θέματα…” υπογράμμισε.

Γιώργος Κατρούγκαλος στο pagenews.gr: Για την επίσκεψη Μπλίνκεν στην Ελλάδα

“Η επ΄σικεψη του κ. Μπλίνκεν στην Ελλάδα σηματοδοτεί απλώς το καλό επίπεδο που βρίσκονται οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις διαχρονικά από τότε που αναβαθμίσαμε σε επίπεδο στρατηγικού διαλόγου τα διμερή…”.