Ελλάδα

Τέμπη: Κοινωνία πολιτών για τα θύματα της τραγωδίας

Τέμπη: Κοινωνία πολιτών για τα θύματα της τραγωδίας

Πηγή Φωτογραφίας: Twitter - @ETseroni

Έκτακτη αιμοδοσία για τη βοήθεια των τραυματιών του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, αποφάσισε να διεξάγει ο Ερυθρός Σταυρός, στη κεντρική πλατεία της Λάρισας.

Αισθητή αρχίζει να κάνει την παρουσία της και την αρωγή της η κοινωνία πολιτών στα θύματα της σύγκρουσης των τρένων στα Τέμπη. Φορείς και θεσμού του τρίτου τομέα στον τόπο μας παρεμβαίνουν για την παροχή βοήθειας σε θύματα και συγγενείς. Θεσμοί και συσσωματώσεις της κοινωνίας πολιτών στην Ελλάδα αρχίζουν να εκδηλώνουν το ενδιαφέρον τους και να δραστηριοποιούνται για την παροχή βοήθειας σε θύματα και σε συγγενείς των θυμάτων της χθεσινής σύγκρουσης τρένων, η οποία έχει κοστίσει τη ζωή σε 32 ανθρώπους και έχει προκαλέσει τον τραυματισμό σε άλλους 53 επιβαίνοντες. Πιο αναλυτικά, έκτακτη αιμοδοσία για τη βοήθεια των τραυματιών του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, αποφάσισε να διεξάγει ο Ερυθρός Σταυρός, στη κεντρική πλατεία της Λάρισας.

«Οι πολίτες που θέλουν να συνδράμουν στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών μπορούν να προσέλθουν σήμερα Τετάρτη 1 Μαρτίου την Έκτακτη Αιμοδοσία που θα πραγματοποιηθεί στην Κεντρική Πλατεία Λάρισας με τη συνδρομή του Ερυθρού Σταυρού. Η αιμοδοσία θα διεξαχθεί από τις 9 το πρωί έως και τις 2 το μεσημέρι», αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Ερυθρός Σταυρός. Η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου ανακοίνωσε την ανάληψη δράσεων για την ανακούφιση των θυμάτων και των συγγενών τους, που κατοικούν στην περιοχή, και εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρεται, ανάμεσα στα άλλα, ότι «έχουμε εμπιστοσύνη στο προσωπικό των νοσοκομείων μας και ξέρουμε ότι ανταποκρίνονται θυσιαστικά στην κρίσιμη αυτή στιγμή» και ότι «εκφράζουμε θερμές ευχαριστίες στα σώματα ασφαλείας για την άμεση ανταπόκρισή τους και τη συμβολή τους στην αντιμετώπιση του τραγικού αυτού συμβάντος».

Ιδιαίτερη σημασία παρουσιάζουν οι δηλώσεις από το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης έκανε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα και αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία, μετά τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη: «Είναι τρομερό το ατύχημα που συνέβη. Λυπάμαι πάρα πολύ για όλους τους ανθρώπους που χάθηκαν, για τους γονείς των παιδιών, πραγματικά νομίζω δεν το χωράει ο νους μας. Εδώ οι ασθενείς που έχουν έρθει ήταν περισσότεροι από 30 και έχουν μείνει 14. Οι πιο πολλοί για παρακολούθηση, 1-2 είναι λίγο πιο σοβαρά. Θα δούμε λίγο όλους τους ανθρώπους που είναι τραυματισμένοι και ελπίζω να πάνε όλα καλά.

Τα νοσοκομεία ήταν επί ποδός, ήρθε όλο το προσωπικό πάρα πολύ γρήγορα μέσα σε όλα τα νοσοκομεία και τους ευχαριστώ. Και πάλι λυπάμαι πάρα πολύ. Για τους τραυματίες κάνουμε ότι μπορούμε. Ακόμη υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που έρχονται μόνοι τους για προσαγωγές, δεν έχω συνολική εικόνα. Νομίζω αυτή θα μας τη δώσει η πολιτική προστασία.  Στα άλλα νοσοκομεία έχουμε, στο Γεννηματάς λίγους, στην Κατερίνη λίγους και στα δύο της Λάρισας είναι οι περισσότεροι».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments