Global News

El Pais: Το μπότοξ γέρασε

El Pais: Το μπότοξ γέρασε

Πηγή Φωτογραφίας: Allure- Fresha

Είκοσι χρόνια μετά την εμφάνισή του, ένα από τα πιο επιτυχημένα προϊόντα στον κλάδο της ιατρικής-αισθητικής κινδυνεύει να ξεπεραστεί. Η αγορά έχει ήδη δύο νέες τοξίνες αλλαντίασης με πιο διαρκή αποτελέσματα κατά των σημαδιών της γήρανσης.

Η συγκεκριμένη σύνθεσή του, χωρίς ανθρώπινη λευκωματίνη ή συντηρητικά ή λακτόζη ή πρωτεΐνες ζωικής προέλευσης, το καθιστά κατάλληλο για άτομα που είναι αλλεργικά ή δυσανεκτικά στα αυγά ή τη λακτόζη και επίσης για vegans. Επιπλέον, «τα αποτελέσματά του γίνονται αντιληπτά πιο γρήγορα, μεταξύ 24 και 48 ωρών μετά τη χορήγηση, με πιο προβλέψιμα αποτελέσματα που διαρκούν έως και έξι μήνες, ενώ τα προηγούμενα διαρκούν μεταξύ τριών και τεσσάρων».

Αναμένεται ότι το Daxxify (Daxinotulintocin) θα προσγειωθεί σύντομα στην Ισπανία και αλλού, το οποίο κυκλοφορεί ήδη στις ΗΠΑ και η τεχνολογία Revance Therapeutics του έχει εγκριθεί από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA). Αυτό το προϊόν «έχει χαμηλότερο μοριακό βάρος (150 kDa) και συνδέεται με ένα συνθετικό σταθεροποιητικό πεπτίδιο – το οποίο καθιστά δυνατή την αποφυγή της χρήσης πρωτεΐνης ανθρώπινης λευκωματίνης ή οποιουδήποτε άλλου ζωικού προϊόντος – που κάνει το μόριο να δεσμεύεται εύκολα στο μέρος όπου λειτουργεί. Αυτό το σταθεροποιητικό πεπτίδιο είναι αυτό που διαρκεί περισσότερο: από έξι έως επτά μήνες, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας που εμπορεύεται το φάρμακο, η οποία ισχυρίζεται ότι έχει μελετήσει 2.700 άτομα με 4.200 θεραπείες.

Η παροχή του ενός ή του άλλου νευροδιαμορφωτή θα είναι απόφαση του γιατρού, ο οποίος, γνωρίζοντας τόσο τα χαρακτηριστικά των διαφορετικών προϊόντων όσο και αυτά του ασθενούς, θα καθορίσει ποια επιλογή είναι η καλύτερη σε κάθε συγκεκριμένη περίπτωση.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments