Global News

Bloomberg: Η Μελόνι κατά των αμβλώσεων και των ομόφυλων γάμων

Bloomberg: Η Μελόνι κατά των αμβλώσεων και των ομόφυλων γάμων

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Η άμβλωση εντός των πρώτων 90 ημερών ήταν νόμιμη στην Ιταλία από το 1978 βάσει του νόμου 194 και η Μελόνι δήλωσε ότι πριν έρθει στην εξουσία σκόπευε να «επιβάλει πλήρως» αυτόν τον νόμο.

Η Τζόρτζια Μελόνι έχει σε μεγάλο βαθμό αποφύγει να σχολιάσει διχαστικά κοινωνικά ζητήματα από τότε που έγινε η πιο δεξιά πρωθυπουργός της Ιταλίας από την εποχή του Μπενίτο Μουσολίνι πριν από περίπου τρεις μήνες. Αλλά αυτή την εβδομάδα μίλησε εναντίον της άμβλωσης, του γάμου του ίδιου φύλου και του αυτοπροσδιορισμού φύλου. Η κυβέρνηση θα βοηθήσει τις γυναίκες να αποφύγουν την άμβλωση παρέχοντας οικονομική στήριξη ώστε «να μην χάσουν τη χαρά της ανατροφής ενός παιδιού», είπε η 46χρονη Μελόνι, σε συνέντευξη που δημοσιεύεται στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού Grazia, χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες.

Η άμβλωση εντός των πρώτων 90 ημερών ήταν νόμιμη στην Ιταλία από το 1978 βάσει του νόμου 194 και η Μελόνι δήλωσε ότι πριν έρθει στην εξουσία σκόπευε να «επιβάλει πλήρως» αυτόν τον νόμο. Οι ακτιβιστές ανησυχούν ότι η δεξιά κυβέρνηση θα προσπαθήσει να ανακαλέσει τα δικαιώματα εκμεταλλευόμενη τις αδυναμίες της νομοθεσίας, όπως το προνόμιο των γιατρών να είναι «αντιρρησίες συνείδησης», να πράττουν δηλαδή με βάση αυστηρά την ατομική συνείδησή τους χωρίς αναφορά σε νόμο και σε πολιτισμικούς κώδικες. Η Μελόνι είπε επίσης ότι τα άτομα που ταυτίζονται με ένα φύλο διαφορετικό από αυτό που τους είχε οριστεί κατά τη γέννηση πέφτουν θύματα μια ιδεολογίας.

«Το να είσαι άντρας ή γυναίκα έχει τις ρίζες του σε αυτό που είμαστε και δεν μπορεί να αλλάξει», είπε. Σχολιάζοντας τους γονείς του ίδιου φύλου, που δεν αναγνωρίζονται από την ιταλική νομοθεσία, η Μελόνι ανέφερε ότι κάθε παιδί έχει δικαίωμα σε μητέρα και πατέρα.  Συνέκρινε, δε, την παρένθετη μητρότητα με τη «σκλαβιά», προσθέτοντας ότι η χρήση του γυναικείου σώματος με τέτοιο τρόπο δεν θα θεωρείται ποτέ πρόοδος.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments