Διεθνή

Le Figaro: Τα σφάλματα του σταθμάρχη Λάρισας

Le Figaro: Τα σφάλματα του σταθμάρχη Λάρισας

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Ο σταθμάρχης Λάρισας βρίσκεται στο επίκεντρο του πρωτοσέλιδου δημοσιεύματος της διάσημης γαλλικής εφημερίδας Le Figaro

Ο σταθμάρχης Λάρισας βρίσκεται στο επίκεντρο του πρωτοσέλιδου δημοσιεύματος της διάσημης γαλλικής εφημερίδας Le Figaro. Για τον συντάκτη του άρθρου, ο 59χρονος σταθμάρχης έχει διαπράξει σοβαρό λάθος και το ενδιαφέρον επικεντρώνεται σε αυτόν.

Η ελληνική κυβέρνηση αναγνώρισε «χρόνιες αδυναμίες» την Πέμπτη μετά τη σιδηροδρομική καταστροφή που σκότωσε τουλάχιστον 47 ανθρώπους προχτές το βράδυ, στην περιοχή των Τεμπών, ο σταθμάρχης της οποίας παραδέχτηκε «λάθος» στο δικαστήριο.

«Οι καθυστερήσεις στον εκσυγχρονισμό των σιδηροδρόμων και του σιδηροδρομικού δικτύου έχουν την προέλευσή τους στις χρόνιες παθογένειες του ελληνικού δημόσιου τομέα, σε δεκαετίες αδυναμίας», παραδέχτηκε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου σε σημείο Τύπου.

Οι αστοχίες του ελληνικού δημοσίου σιδηροδρομικού τομέα επισημαίνονται μετά τη μετωπική σύγκρουση δύο συρμών που βρίσκονταν στην ίδια γραμμή για πολλά χιλιόμετρα. Το ατύχημα προκάλεσε κάποιες διαδηλώσεις από χρήστες σε αρκετές πόλεις της Ελλάδας. Ο 59χρονος σταθμάρχης συνελήφθη την Τετάρτη και του ασκήθηκε ποινική δίωξη για «ανθρωποκτονία εξ αμελείας» και πρόκληση «σωματικής βλάβης».

Έπρεπε να εξηγήσει πώς ένα τρένο που μετέφερε 342 επιβάτες και δέκα σιδηροδρομικούς υπαλλήλους, που συνέδεε την Αθήνα με τη Θεσσαλονίκη στο βόρειο τμήμα της χώρας, μπόρεσε να χρησιμοποιήσει την ίδια γραμμή ως εμπορευματική συνοδεία. Ο Γιάννης Οικονόμου διαβεβαίωσε σήμερα ότι «το λάθος το παραδέχτηκε ο ίδιος ο σταθμάρχης» και ο δικηγόρος του επιβεβαίωσε ότι «αναγνωρίζει τι έχει κάνει ο σταθμάρχης».

Την ίδια ώρα, ο νέος υπουργός Μεταφορών, Γιώργος Γεραπετρίτης, ζήτησε συγγνώμη από τις οικογένειες των θυμάτων, κάνοντας «πλήρη αυτοκριτική στο πολιτικό σύστημα και την Πολιτεία».

Η τραπεζαρία του τρένου πήρε φωτιά λίγο μετά τη σύγκρουση, με τη θερμοκρασία να φτάνει τους 1.300 βαθμούς, σύμφωνα με τους πυροσβέστες. «Όλα δείχνουν ότι το δράμα οφείλεται, δυστυχώς, κυρίως σε ένα τραγικό ανθρώπινο λάθος», δήλωσε χθες βράδυ ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments