Κόσμος

Χαλαροί έλεγχοι για όπλα και ναρκωτικά στα βρετανικά αεροδρόμια χάριν των ταξιδιωτών

Χαλαροί έλεγχοι για όπλα και ναρκωτικά στα βρετανικά αεροδρόμια χάριν των ταξιδιωτών

Πηγή Φωτογραφίας: Hotels.com Australia

Οι υπεύθυνοι των αεροδρομίων ζήτησαν από τους υπαλλήλους της Συνοριακής Δύναμης να μη δίνουν προτεραιότητα στις τελωνειακές εργασίες -οι οποίες περιλαμβάνουν την έρευνα για όπλα και ναρκωτικά- προκειμένου να μειωθούν οι ουρές για τον έλεγχο των διαβατηρίων, ώστε να μην απογοητεύονται οι ταξιδιώτες.

Σύμφωνα με τον Guardian, διέρρευσαν μηνύματα που έδειξαν ότι το προσωπικό του αεροδρομίου του Μάντσεστερ ενημερώθηκε αυτόν τον μήνα ότι οι εργασίες του τελωνείου θα πρέπει να εκτελούνται μόνο εάν «δεν υπάρχει πιθανότητα υπερβολικής αναμονής στην ουρά».

Αυτό σήμαινε ότι οι τελωνειακοί υπάλληλοι δεν θα έκαναν δειγματοληπτικούς ελέγχους για παράνομα πυροβόλα όπλα, επιθετικά όπλα ή ναρκωτικά, ανέφεραν οι πηγές του Guardian. Η έρευνα δεν περιλαμβάνει καμία πληροφορία σχετικά με τις χώρες από ή προς τις οποίες ταξιδεύουν οι άνθρωποι αυτοί.

Η EURACTIV επικοινώνησε με το Υπουργείο Εσωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου για να μάθει αν είναι ενήμερο για την κατάσταση, στην οποία ένας εκπρόσωπος του Υπουργείου Εσωτερικών απάντησε ότι «η πρώτη προτεραιότητα των Συνοριακών Δυνάμεων είναι να διατηρήσουμε τα σύνορά μας ασφαλή και προστατευμένα για όλους τους επιβάτες και δεν θα συμβιβαστούμε ποτέ με αυτό».

«Κατά τη διάρκεια των περιόδων αιχμής, οι πόροι αξιολογούνται συνεχώς ώστε να εξισορροπούν όλες τις πιέσεις. Οι πόροι αναπτύσσονται δυναμικά μέσω πληροφοριών και δεδομένων για να παρεμβαίνουν σε τυχόν πιθανές απειλές», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Η έκθεση αυτή έρχεται μόλις μία ημέρα μετά την ανακοίνωση της νέας post-Brexit Συμφωνίας από τον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου Ρίσι Σουνάκ και την επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν σε κοινή συνέντευξη Τύπου, όπου εξέθεσαν τους όρους του λεγόμενου «Πλαισίου του Ουίνδσορ», του δυνητικού διαδόχου του Πρωτοκόλλου της Βόρειας Ιρλανδίας.

Η EURACTIV επικοινώνησε επίσης με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να μάθει αν ήταν και εκείνη ενήμερη για την κατάσταση κα αν οι εν λόγω ταξιδιώτες ταξίδευαν από την ΕΕ στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά δεν έλαβε απάντηση μέχρι τη στιγμή της δημοσίευσης του άρθρου.

Πηγή: EURACTIV.com, (Sofia Stuart Leeson)

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments