Global News

Le Figaro: Τα 4 παγκόσμια φυτά που απογειώνουν την λίμπιντο

Le Figaro: Τα 4 παγκόσμια φυτά που απογειώνουν την λίμπιντο

Πηγή Φωτογραφίας: Decoration.gr

Ξέρετε ότι ο κήπος σας μπορεί να φιλοξενεί ένα φυτό που να είναι γνωστό ότι βελτιώνει αποφασιστικά τη λίμπιντο;  Είναι φυτά που μπορεί να βρει εύκολα κάποιος στην αυλή ή στο οικόπεδο του σπιτιού του.

Σαφράν (κόκος), τριβόλι, αλμύρα και δενδρολίβανο είναι αυτά τα τέσσερα φυτά.

Σαφράν

Το σαφράν τονώνει τη λίμπιντο από την Αρχαιότητα. Το Crocus savitus είναι ένα μωβ λουλούδι που παράγει το διάσημο κόκκινο μπαχαρικό, το σαφράν, το οποίο είναι και το πιο ακριβό μπαχαρικό στον κόσμο. Αυτό το λουλούδι καλλιεργείται και διατίθεται στο εμπόριο για πολλές χρήσεις: γαστρονομία, ιατρική, αλλά και τις αφροδισιακές του αρετές.

Τριβόλι

Ο τρίβολος! Αυτό το ποώδες πολυετές φυτό με κίτρινα πέταλα χρησιμοποιείται ευρέως στον αθλητισμό, καθώς είναι ορμονικό διεγερτικό. Οι καρποί του tribulus terrestris έχουν χρησιμοποιηθεί για αιώνες από την κινεζική και ινδική ιατρική για τη θεραπεία της στυτικής δυσλειτουργίας στους άνδρες ή για τη βελτίωση της παραγωγής τεστοστερόνης και επομένως, της γονιμότητας. Ονομάζεται επίσης Σταυρός της Μάλτας και απαιτεί ελάχιστη συντήρηση και ελάχιστο πότισμα.

Αλμύρα

Η αλμύρα είναι ένα μεσογειακό φυτό περισσότερο γνωστό για τα οφέλη του στη μεταφορά και στην πέψη. Η αλμύρα είναι ένας φυσικός ρυθμιστής της λίμπιντο. Όπως το τζίντζερ, διεγείρει την επιθυμία τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες, θερμαίνοντας τους βλεννογόνους. Επιπλέον, βοηθά στην καταπολέμηση της κόπωσης. Για να το φυτέψετε στον κήπο, επιλέξτε ένα ξηρό κα ηλιόλουστο χώμα.

Δενδρολίβανο

Άφθονο στους θαμνότοπους της Κορσικής και της Προβηγκίας,  το δενδρολίβανο είναι γεμάτο διεγερτικές ουσίες, όπως η σαφρανίνη. Αυτό δρα στους αδένες του φλοιού των επινεφριδίων,   αυξάνοντας την έκκριση των σεξουαλικών ορμονών. Σε γενικές γραμμές, το δενδρολίβανο είναι γνωστό ότι προάγει τις γνωστικές ικανότητες. Για αιώνες στη Γαλλία, οι νύφες φορούσαν στεφάνια από δεντρολίβανο για να συμβολίσουν την αγάπη και την πίστη. Αυτό το αρωματικό φυτό είναι απλό στην ανάπτυξη, αλλά απαιτεί καλό ηλιακό φως.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments