Πολιτική

Εκλογές 2023: «Κλειδώνει» η νέα ημερομηνία

Εκλογές 2023: «Κλειδώνει» η νέα ημερομηνία

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται πλέον η αναβολή των Εθνικών Εκλογών, οι οποίες με βάση το επικρατέστερο σενάριο πριν την τραγωδία των Τεμπών θα πραγματοποιούνταν στις 9 Απριλίου

Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται πλέον η αναβολή των Εθνικών Εκλογών, οι οποίες με βάση το επικρατέστερο σενάριο πριν την τραγωδία των Τεμπών θα πραγματοποιούνταν στις 9 Απριλίου. Σύμφωνα με πληροφορίες η ημερομηνία που έχει βρεθεί στο τραπέζι των συζητήσεων είναι η 21η Μάϊου, με τις επαναληπτικές εκλογές, εφόσον απαιτηθούν, να πραγματοποιούνται στα τέλη Ιουνίου ή ενδεχομένως και στις αρχές Ιουλίου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το σενάριο των εκλογών των Απρίλιο θεωρείται πλέον λήξαν, καθώς προτεραιότητα είναι πλέον η διερεύνηση των αιτίων που οδήγησαν στην τραγωδία των Τεμπών αλλά και η εξασφάλιση των απαραίτητων αλλαγών που απαιτούνται στη δομή και τη λειτουργία των σιδηροδρόμων.

Την Πέμπτη νέο υπουργικό συμβούλιο

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, απάντησε στους δημοσιογράφους για την τραγωδία στα Τέμπη και τα μοιραία λάθη που οδήγησαν σε αυτή. «Να μάθουμε τα αίτια της τραγωδίας και να αποδοθούν ευθύνες, εκεί όπου ανήκουν», τόνισε ο κ. Οικονόμου. «Η τραγωδία θα μπορούσε να αποφευχθεί αν δεν υπήρχαν μια σειρά συστημικών προβλημάτων. Γι’ αυτό και συστήθηκε Ειδική Επιτροπή, η οποία είναι υπερκομματική και δεν θα ασχοληθεί με την απόδοση ευθυνών.

Θα καλέσει τεχνικό προσωπικό και όποιον χρειάζεται για να λυθούν όλα. Δεν θα αντικαταστήσει τη Δικαιοσύνη αλλά θα βοηθήσει. Γι’ αυτό ο πρωθυπουργός έστειλε επιτροπή στον Ισίδωρο Ντογιάκο», τόνισε ο Γιάννης Οικονόμου. «Επιβεβλημένη η διαλεύκανση της υπόθεσης αυτής. Η παθογένεια είναι διαχρονική», σημείωσε ο Γιάννης Οικονόμου και έφερε ως παραδείγματα μια σειρά από δυστυχήματα.

Μάλιστα, συμπλήρωσε ότι η αλληλουχία λαθών, τα μνημόνια και άλλα χρόνια προβλήματα στη χώρα είναι μερικά μόνο από τα στοιχεία για τις παθογένειες των ελληνικών σιδηροδρόμων. «Δεν έχουμε καμία διάθεση εξωραϊσμού της κατάστασης. Ποτέ δεν κρυφτήκαμε και δεν θα κρυφτούμε», είπε και πρόσθεσε: «Η κυβέρνηση δεν θα κρυφτεί. Όποιες ευθύνες υπάρχουν, θα αποδοθούν», είπε. Ο Γιάννης Οικονόμου ανέφερε ακόμη ότι την Πέμπτη θα γίνει νέο υπουργικό συμβούλιο. Μένει να φανεί αν από αυτό το υπουργικό θα ξέρουμε την τελική ημερομηνία των εκλογών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments