Pagenews.gr Varometro. Παραγωγή pagenews.gr Varometro. Παραγωγή pagenews.gr
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ
Μπάμπης Παπαδημητρίου
Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας
Χρήστος Γιαννούλης
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ

Μπάμπης Παπαδημητρίου – Χρήστος Γιαννούλης στο pagenews.gr: Για το δυστύχημα στα Τέμπη

Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μπάμπης Παπαδημητρίου και ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Χρήστος Γιαννούλης μίλησαν στο pagenews.gr και αναφέρθηκαν στο δυστύχημα των Τεμπών.

Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μπάμπης Παπαδημητρίου και ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Χρήστος Γιαννούλης μίλησαν στο pagenews.gr και την εκπομπή “Το Βαρόμετρο”  με τη Σοφία Χύτου  όπου αναφέρθηκαν στο δυστύχημα των Τεμπών

Μπάμπης Παπαδημητρίου – Χρήστος Γιαννούλης στο pagenews.gr: Για το δυστύχημα στα Τέμπη 

Ο  Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Μπάμπης Παπαδημητρίου ανέφερε: “Οι ευθύνες πρέπει και θα αποδοθούν μέχρι τελευταίας. Η κυβέρνηση και η πλειοψηφία από την αρχή είπε ότι εμείς όποια ευθύνη υπάρχει όπου υπάρχει θα την προσδιορίσουμε, θα την αναλάβουμε, δεν πρόκειται να κρύψουμε οτιδήποτε κάτω από το χαλί. Αυτή την έννοια είχε άλλωστε και η παραίτηση του υπουργού ότι πήρε το βάρος αν θέλετε και το συναισθηματικό βάρος της στιγμής αλλά το πολιτικό οπωσδήποτε. Αυτή την έννοια είχε και η υπόμνηση όπως δικαιούται να την κάνει και όπως επιβάλλεται να την κάνει. Οι εξουσίες είναι ανεξάρτητες αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν επικοινωνούν και έπρεπε ο πρωθυπουργός να το έχει ζητήσει και ο ίδιος όπως το ζητάει όλη η κοινωνία, η δικαιοσύνη να κάνει γρήγορα και σωστά βαίως και με τον τρόπο που ξέρει αλλά γρήγορα. Η κοινωνία, πρώτα από όλα οι φίλοι, οι συγγενείς, οι μητέρες και οι πατέρες όλων αυτών των παιδιών που χάθηκαν ζητούν δικαιοσύνη. Άρα πρέπει να πάμε γρήγορα πρέπει να ξέρουμε τουλάχιστον όλοι ότι η δικαιοσύνη δουλεύει και έχει απόλυτη προτεραιότητα σε αυτή την υπόθεση, δεν πρέπει να συμβεί αυτό που συνέβη με την προηγούμενη μεγάλη Εθνική τραγωδία που ήτανε το Μάτι όπου η δικαιοσύνη καθυστέρησε έχουμε φτάσει τώρα αυτές τις μέρες να δικάζεται η υπόθεση αυτή δεν πρέπει να καθυστερήσουμε με αυτόν τον τρόπο.  Άρα η δικιά μας άποψη είναι σχετικά απλή νομίζω, όλα στο φως ,οι ευθύνες που υπάρχουν αυτή ήταν και η έννοια της φράσης που δεν άρεσε στην αντιπολίτευση του πρωθυπουργού, ότι εγώ τώρα είμαι Πρωθυπουργός, είμαι αρχηγός του Κράτους κατά κάποιο τρόπο της κυβέρνησης ,αναλαμβάνω τις ευθύνες και νομίζω ότι και ο Τσίπρας αν ήτανε το ίδιο θα λεγε από τη θέση αυτή..” σημείωσε μεταξύ άλλων. 

Ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κ. Χρήστος Γιαννούλης σημείωσε: “Πρώτα από όλα θέλω να σας πω ότι δεν υπάρχει περίπτωση μιλώ προσωπικά αλλά πιστεύω ότι εκφράζω και τον πολιτικό χώρο τον οποίο εκπροσωπώ, δεν υπάρχει περίπτωση να πέσουμε στην παγίδα και είναι λόγος τιμής αυτός, λόγος τιμής ευθύνης και αξιοπρέπειας να πέσουμε στην παγίδα μιας αέναης ατέρμονης και αναποτελεσματικής κομματικής αντιπαράθεσης ιδιαίτερα σε τόνους που παραπέμπουν στο διάστημα προ του δυστυχήματος. Γιατί αυτό που έγινε, το μέγεθος αυτού που έγινε, με τον τρόπο που έγινε δεν έχει προηγούμενο. Δεν υπάρχουν λόγια για τους ανθρώπους που έχασαν τα παιδιά τους, τις κόες τους, τους γιους τους, τους γονείς τους. Δεν υπάρχουν λόγια γιατί με βάση όσα έχουν ειπωθεί και όχι όσα θα ειπωθούν στο μέλλον επρόκειτο για ένα προδιαγεγραμμένο ραντεβού θανάτου, το οποίο μπορούσε να αφορά  εμένα, τον κ.  Παπαδημητρίου, εσάς, τα παιδιά μας. Δεν ήταν κάτι που  ήταν επακόλουθο φυσικής καταστροφής ή μπορεί να γίνει αντικείμενο οποιοσδήποτε συμψηφισμού. Εκείνο λοιπόν που έχει ειπωθεί και πρέπει να μείνουμε σε αυτά τα γεγονότα, να είμαστε επί του συγκεκριμένου για να αποδώσουμε τιμή και μνήμη, την τιμή μάλλον που οφείλουμε στα θύματα, είναι ότι υπάρχουν γεγονότα αδιαμφισβήτητα. Αυτή τη στιγμή υπήρχε να ξεκινήσω από γεγονότα, που δεν έχουν άμεση σχέση με την συνέχεια του κράτους γιατί καλώς ή κακώς στην Ελλάδα υπάρχει μία παθογένεια, υπάρχει έντονος κομματικός εγωισμός και τα θέματα υποδομών μεταφορών δεν διέπονται από την αξία ότι ορισμένα πράγματα δεν έχουν κυβερνητική θητεία. Εξελίσσονται με διαφορετικές κυβερνήσεις και πρέπει να εξελίσσονται ομαλά αποτελεσματικά και να υπάρχει συνέχεια…”.