Διεθνή

Η Πολωνία ενισχύει την Ουκρανία με 10 πρόσθετα Leopard 2

Η Πολωνία ενισχύει την Ουκρανία με 10 πρόσθετα Leopard 2

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Οι παραδόσεις τεθωρακισμένων οχημάτων στην Ουκρανία επιταχύνονται. 

Οι παραδόσεις τεθωρακισμένων οχημάτων στην Ουκρανία επιταχύνονται. Στο περιθώριο της επίσκεψης του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, ο Πολωνός Υπουργός Άμυνας ανακοίνωσε την παράδοση ακόμη δέκα αρμάτων μάχης τύπου Leopard II, μέσα στην εβδομάδα.

Πιο συγκεκριμένα, «η Πολωνία θα παραδώσει δέκα άρματα μάχης Leopard ΙΙ στην Ουκρανία αυτή την εβδομάδα», είπε ο Μάριους Μπλάστσακ σε δημοσιογράφους στη Βαρσοβία, πριν μεταβεί στη Στοκχόλμη, όπου θα παραστεί στη συνεδρίαση των υπουργών Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Υπενθυμίζεται ότι, τον Ιανουάριο, η Βαρσοβία αποκάλυψε την πρόθεσή της να προμηθεύσει το Κίεβο με 14 Leopards ΙΙ, καθώς και με περίπου εξήντα άρματα μάχης, συμπεριλαμβανομένων 30 PT-91, μια εκσυγχρονισμένη έκδοση του σοβιετικού T-72. Από την έναρξη του πολέμου, η Πολωνία έχει παραδώσει 250 άρματα μάχης.

Επιπλέον, η Πολωνία πρόσθσε ότι είναι «έτοιμη» να εκπαιδεύσει Ουκρανούς πιλότους σε μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-16.

«Ναι, είμαστε έτοιμοι να πραγματοποιήσουμε εκπαίδευση σε μαχητικά αεροσκάφη F – 16 στην Πολωνία», ανέφερε ο Πολωνός πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέτσκι και συμπλήρωσε:  “Τονίζω ότι αυτό πρέπει να συμφωνηθεί στο πλαίσιο του ευρύτερου συνασπισμού (σ.σ.: του ΝΑΤΟ), αλλά η Πολωνία είναι ήδη έτοιμη να πραγματοποιήσει τέτοια εκπαίδευση».

Σημειώνουμε, τέλος, ότι κατά την επίσκεψή του στο Κίεβο στις 24 Φεβρουαρίου, στην επέτειο δηλαδή της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, ο Ματέους Μοραβιέτσκι είχε δηλώσει ότι το τελευταίο πακέτο κυρώσεων που πρότεινε η Ευρωπαϊκή Ένωση κατά της Ρωσίας ήταν, κατά τη γνώμη του,  «πολύ ήπιο, πολύ αδύναμο».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments